Pripravujú film o legendárnom Bobovi Marleym

NETKY.SK • 8 Jún 2018, 07:29 • 2 min
Pripravujú film o legendárnom Bobovi Marleym

BRATISLAVA - Fanúšikovia a fanúšičky zosnulého jamajského reggae speváka a skladateľa Boba Marleyho sa môžu tešiť na nový film o legendárnom interpretovi.

slovakia

left justify in out

Na novinke sa podieľajú spoločnosť Paramount Pictures aj hudobníkov syn Ziggy Marley, ktorý sa tento rok predstaví na trenčianskom festivale Pohoda. Podľa doterajších informácií je film v ranom štádiu prípravy, pričom zatiaľ nemá ani režiséra, scenáristu či producenta. Zatiaľ tiež nie je známe, o čom presne snímka bude.

Robert Nesta "Bob" Marley sa počas svojho krátkeho života postaral o celosvetové spopularizovanie reggae a taktiež o rozšírenie náboženského hnutia zvaného rastafariánstvo. Bol frontmanom kapely Bob Marley & The Wailers a medzi jeho najznámejšie hity patria skladby ako napríklad I Shot The Sheriff, Get Up, Stand Up, No Woman, No Cry, Could You Be Loved, Stir It Up, Jamming, Redemption Song, One Love, Three Little Birds, Buffalo Soldier alebo Iron Lion Zion. Kompilácia Legend (1984), ktorá vyšla tri roky po jeho smrti, je vôbec najpredávanejšou reggae nahrávkou na svete. Na celom svete sa z nej podľa odhadov predalo viac než 28 miliónov kópií. Bob Marley zomrel v roku 1981 vo veku 36 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies