Pripravujú dokument o Nileovi Rodgersovi

NETKY.SK • 21 Február 2017, 12:26 • 2 min
Pripravujú dokument o Nileovi Rodgersovi

LONDÝN - Britská televízna a rozhlasová spoločnosť BBC pripravuje dokument o americkom hudobníkovi a producentovi Nileovi Rodgersovi.

slovakia

left justify in out

Novinka s názvom Nile Rodgers: Lost in Music ponúkne tri časti a bude sa zameriavať na pôsobenie 64-ročného muzikanta v kapele Chic, na jeho sólovú kariéru či spolupráce s interpretmi ako David Bowie, Diana Ross, Madonna, Duran Duran či Daft Punk. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na doteraz nezverejnený materiál. V projekte sa objavia napríklad aj Mark Ronson, Avicii, John Newman, Carly Simon, Kathy Sledge, Laura Mvula, Keith Urban alebo Nick Rhodes z Duran Duran. Novinka by sa mala objaviť v apríli na BBC Four. 

Nile Gregory Rodgers je rodákom z New Yorku a jedným zo zakladajúcich členov spomínanej disco a r'n'b formácie Chic. Kapela vydala debutovú, eponymnú štúdiovku v roku 1977. Postupne na ňu nadviazali nahrávkami C'est Chic (1978), Risqué (1979), Real People (1980), Take It Off (1981), Tongue in Chic (1982), Believer (1983) a Chic-ism (1992). Okrem nich vydali ešte aj dva živé albumy Live at the Budokan (1999) a A Night in Amsterdam (2006). Medzi ich najväčšie hity patria piesne ako Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah), Everybody Dance, Le Freak, I Want Your Love, Good Times či My Forbidden Lover. Rodgers, ktorý je uznávaným producentom, má na konte sólové albumy ako napríklad Adventures in the Land of the Good Groove (1983) alebo B-Movie Matinee (1985). Vlani ho uviedli do Skladateľskej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona