Pripravujú dokument o Marvinovi Gayovi

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 12:09 • 2 min
Pripravujú dokument o Marvinovi Gayovi

LOS ANGELES - Fanúšikovia a fanúšičky zosnulého amerického speváka Marvina Gaya sa môžu tešiť na nový dokument. Na snímke s názvom Marvin, What’s Going On? spolupracujú aj muzikantova niekdajšia manželka Janis a jeho deti Nona, Marvin III. a Frankie. Príbuzní poskytli tvorcom aj doteraz nezverejnené zábery s legendárnym interpretom.

slovakia

left justify in out

Novinka, ktorú budú nakrúcať vo Washingtone D.C., Los Angeles a Detroite, sa bude zameriavať na obdobie nahrávania albumu What’s Going On z roku 1971. V snímke bude možné vidieť a počuť aj ďalšie hviezdy hudobného vydavateľstva Motown, s ktorým spolupracoval Gaye. Premiéru predbežne naplánovali na budúci rok.

 

Marvin Gaye, občianskym menom Marvin Pentz Gay Jr., sa spevu venoval už ako dieťa, keď vystupoval v kostole, pričom ho na piano sprevádzal jeho otec. Profesionálnu kariéru začínal vo vokálnej formácii The Marquees, s ktorou neskôr spolupracovali Bo Diddley alebo Chuck Berry. V roku 1960 sa skupina rozpadla a Gaye sa presťahoval do Detroitu. V máji 1961 vydal prvý sólový singel Let Your Conscience Be Your Guide a v júni aj album The Soulful Moods of Marvin Gaye. Na konte má množstvo nahrávok. V máji 1971 vydal spomínanú jedenástu štúdiovku What's Going On, ktorú magazín Rolling Stone v roku 2003 zaradil na šieste miesto rebríčka 500 najlepších albumov všetkých čias. V roku 1982 vydal singel Sexual Healing ocenený dvoma Grammy. Gaya zastrelil 1. apríla 1984 jeho otec po tom, ako sa zaplietol do hádky rodičov. Zbraň mu pritom daroval sám hudobník ako vianočný darček. Posledný raz vydýchol deň pred 45. narodeninami. Speváka v roku 1987 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies