Pripravujú dokument o hudobníkovi Michaelovi Hutchenceovi

NETKY.SK • 5 September 2017, 06:00 • 2 min
Pripravujú dokument o hudobníkovi Michaelovi Hutchenceovi

BRATISLAVA - Fanúšikovia a fanúšičky zosnulého austrálskeho hudobníka Michaela Hutchencea sa môžu tešiť na nový dokument. Snímka Michael Hutchence: The Last Rockstar sa zameria na posledné hodiny života lídra kapely INXS, ponúkne aj jeho posledné texty, súkromné fotografie a videá, ale aj doteraz nezverejnené skladby.

slovakia

left justify in out

"Novinka neukáže Michaela Hutchencea z pohľadu smrti, ale akým bol počas života - brilantný hudobník a muž, milujúci otec a skutočná rocková hviezda," uviedol pre The Daily Telegraph producent Mark Llewellyn, ktorý mal prístup aj do rodinných archívov.

Snímku nakrúcali dva roky v piatich krajinách. Film plánujú zverejniť v novembri pri príležitosti 20. výročia hudobníkovej smrti. V traileri sa objavil aj frontman kapely U2 Bono. "Bol úžasný, zaujímavý a napokon tragický. Všetci si uvedomujeme, akého úžasného speváka a priateľa sme stratili," vyjadril sa Bono.

Michael Hutchence bol spevákom a textárom spomínanej austrálskej rockovej kapely INXS, v ktorej pôsobil od jej založenia v roku 1977 do svojej smrti v roku 1997. Okrem neho ju tvorili Andrew Farriss, Tim Farriss, Jon Farriss, Garry Gary Beers a Kirk Pengilly. Medzi najväčšie hity INXS patria skladby ako Original Sin, Need You Tonight, What You Need, Suicide Blonde, Mystify, Devil Inside, Disappear, Beautiful Girl či Never Tear Us Apart, pričom na celom svete predali približne 50 miliónov albumov. Hutchencea, ktorý sa zviditeľnil aj vzťahmi s Helenou Christensen či Kylie Minogue, našli mŕtveho 22. novembra 1997. Vtedy 37-ročný spevák závislý od alkoholu a drog sa obesil vo svojej hotelovej izbe v Sydney.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona