Pripravujú animovaný film o víťazstve českých hokejistov v Nagane

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 16:20 • 2 min
Pripravujú animovaný film o víťazstve českých hokejistov v Nagane

BRATISLAVA - Cestu českého hokejového mužstva za víťazstvom na zimných olympijských hrách v Nagane priblíži nový animovaný film.

slovakia

left justify in out

Novinku s názvom Nagano: Príbeh hrdinov pripravuje producent Pavel Sadílek, ktorý sa postará aj o réžiu titulu. Scenár napísal Petr Kolečko. Ústrednou postavou príbehu bude desaťročný Toník, ktorý pre prehru českého tímu v zápase s Ruskom zanevrie na hokej. Dôvera sa mu však vráti po tom, čo jeho tím získa zlato.


Tvorcovia projekt predstavili na Medzinárodnom filmovom festivale Karlovy Vary. Na uvedenie prišiel aj Dominik Hašek. "Som veľký fanúšik športových filmov. V USA som ich videl veľa, niekoľko skutočne výborných, ktoré môžem vidieť znovu a znovu. To je jeden z dôvodov, prečo chcem pomôcť aj Naganu," povedal český hokejista.

 

V snímke sa prostredníctvom 25-centimetrovej bábky prestaví Jaromír Jágr, ktorého nahovorí Vojtěch Dyk. Trénerovi mužstva Ivanovi Hlinkovi zasa prepožičia hlas Jiří Bartoška. Snímka by sa mala dostať do českých kín v roku 2018.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona