Pripravujú adaptáciu štvrtého dielu série Kroniky Narnie

NETKY.SK • 13 Január 2016, 17:19 • 2 min
Pripravujú adaptáciu štvrtého dielu série Kroniky Narnie

BRATISLAVA - Román Strieborná stolička, ktorá je štvrtým dielom série Kroniky Narnie z pera C. S. Lewisa, sa napokon dostane na strieborné plátna.

slovakia

left justify in out

Pre portál Collider to potvrdil filmový producent Mark Gordon, ktorý uviedol, že dlho očakávaný titul v súčasnosti aktívne pripravujú. "Dúfame, že čoskoro ho budeme môcť nakrútiť. Sme z toho nadšení," povedal.


Producent taktiež prezradil, že v novinke si nezahrajú žiadni protagonisti novodobých adaptácií prvých troch dielov knižnej série, ktoré prišli do kín v rokoch 2005, 2008 a 2010. "Budú to úplne nové filmy. Všetko nanovo. Nové postavy, iní režiséri a úplne nový tím, ktorý na tom pracuje," uviedol Gordon, ale vysvetlil, že pod novými postavami myslí hrdinov zo sveta Narnie. Ďalšie detaily o pripravovanom titule Gordon neprezradil. Podľa portálu Collider by však novinka mala vzniknúť podľa scenára Davida Mageeho.


Knižnú sériu Kroniky Narnie tvorí sedem dielov. Hrdinami príbehov sú deti zo skutočného sveta, ktorých do Narnie privolal lev Aslan, aby mu pomohli ochrániť čarovnú krajinu a nastoliť v nej poriadok. V roku 2005 sa do kín dostala novodobá adaptácia dielu Lev, šatník a čarodejnica. Film, v ktorom si zahrali Georgie Henley, Skandar Keynes, Tilda Swinton, James McAvoy, si vyslúžil Oscara za masky. V roku 2008 mala premiéru adaptácia dielu Princ Kaspian a o dva roky zasa Dobrodružstvá lode Ranný pútnik (2010). Okrem toho knižná séria obsahuje spomínanú Striebornú stoličku a diely Čarodejníkov synovec, Kôň a jeho chlapec a Posledný boj.


Mark Gordon je producent známy pre spoluprácu na filmoch Nebezpečná rýchlosť (1994), Šakal (1997), Deň po tom (2004) či Steve Jobs (2015). Okrem toho sa ako výkonný producent podieľa na seriáloch Klinika Grace (2005) alebo Myšlienky vraha (2005). Za film Zachráňte vojaka Ryana (1998) si ako producent spolu so Stevenom Spielbergom, Ianom Bryceom a Garym Levinsohnom vyslúžil nomináciu na Oscara.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies