Pripravuje sa zmena vymenúvania a odvolávania šéfa polície

NETKY.SK • 7 Február 2021, 08:24 • 2 min
Pripravuje sa zmena vymenúvania a odvolávania šéfa polície

Momentálne sa diskutuje o zmene právnej úpravy vymenúvania a odvolávania policajného prezidenta.

slovakia

left justify in out

Pripravuje sa zmena právnej úpravy vymenúvania a odvolávania prezidenta Policajného zboru v súlade s Programovým vyhlásením vlády. Uviedla to Petra Friese z tlačového odboru ministerstva vnútra. O podmienkach vymenovania a odvolania sa momentálne diskutuje. Po ich zapracovaní do pripravovanej novely zákona o štátnej službe sa s nimi bude môcť v rámci pripomienkového konania oboznámiť široká verejnosť.

 

img

„Zmeny v súvislosti s novelou zákona o štátnej službe sú súčasťou pripravovanej koncepcie reorganizácie policajného zboru, na ktorej nepretržite pracuje zriadená pracovná skupina," doplnila Friese.

 

img

Podľa súčasných pravidiel výberu šéfa polície Výbor Národnej rady pre obranu a bezpečnosť odporúča po vypočutí kandidátov ministrovi vnútra na vymenovanie jedného z nich. Ak odporúčanie členovia výboru nevydajú, ministerstvo musí výberové konanie zopakovať. Do Programového vyhlásenia vlády Slovenskej republiky sa dostal záväzok, že vláda prehodnotí súčasnú právnu úpravu vymenúvania a odvolávania prezidenta policajného zboru tak, aby sa jeho novou voľbou posilnila ingerencia ministra vnútra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies