Pripravuje sa prepustenie 26 palestínskych väzňov

NETKY.SK • 30 December 2013, 15:48 • 2 min
Pripravuje sa prepustenie 26 palestínskych väzňov

JERUZALEM - Izrael a Palestínčania sa pripravili na očakávané prepustenie 26 palestínskych väzňov, ktorí v židovskom štáte patrili k najdlhšie zadržiavaným.

slovakia

left justify in out

K prepusteniu by malo dôjsť dnes večer, alebo v utorok v skorých ranných hodinách. Izrael súhlasil s prepustením väzňov, usvedčených zo smrtiacich útokov na Izraelčanov, v rámci úsilia o obnovenie mierových rozhovorov, ktoré sprostredkúvajú Spojené štáty, uviedla tlačová agentúra AP.
Tento krok vyvolal pobúrenie v Izraeli, kde mali mnohí ľudia výhrady proti prepusteniu usvedčených vrahov. Skupina rodín obetí dnes požiadala izraelský najvyšší súd, aby prepúšťanie zastavil. Očakáva sa, že izraelský premiér Benjamin Netanjahu - v očividnej snahe zmierniť kritiku - schváli v najbližších dňoch výstavbu 1400 nových bytových jednotiek v židovských osadách. Podľa Palestínčanov takáto výstavba podkopáva mierové úsilie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies