Banky zavádzajú zmeny v sadzobníkoch, ktoré platia oddnes

NETKY.SK • 1 September 2017, 11:30 • 2 min
Banky zavádzajú zmeny v sadzobníkoch, ktoré platia oddnes

BRATISLAVA – Od 1. septembra niektoré slovenské banky upravili sadzobník poplatkov za rôzne transakcie, ktoré sa týkajú vedenia bežných účtov klientov.

slovakia

left justify in out

Tieto zmeny sa týkajú bánk ako Tatrabanka, ČSOB a Slovenská Sporiteľňa. Na konkrétne zmeny sme sa opýtali priamo bánk, ktorých sa zmeny týkajú.

 

Hovorkyňa Slovenskej sporiteľne Marta Cesnaková nás informovala, že k danému termínu sa poplatky zvyšovať nebudú. Zmeny v sadzobníku sa netýkajú najbežnejšie využívaných bankových služieb vrátane ceny za vedenie účtu. Súčasne neplatí, že sa jedná len o zvyšovanie.

 

Napríklad pri poplatku za spracovanie transakcie kartou v cudzej mene sme nastavili 3-eurový strop, vďaka čomu môžu klienti používajúci platobné karty v zahraničí ušetriť nemalé prostriedky. A aj keď táto zmena sa do cenníka dostáva od 1. septembra, efektívne sme ju začali uplatňovať ešte pred dovolenkovou sezónou, kedy ľudia najviac cestujú do zahraničia. Zmeny poplatkov v oblasti poistenia zas súvisia aj s nedávnymi legislatívnymi zmenami v danej oblasti.

 

Položky, pri ktorých cena stúpne, sú využívané len minimálne, prípadne má klient alternatívu ako danú transakciu urobiť lacnejšie alebo bezplatne. Napríklad zmenu trvalého príkazu nemusí klient robiť na pobočke, ale môže ju realizovať elektronicky, rovnako namiesto výberu hotovosti na pobočke si môže peniaze vybrať z najširšej bankomatovej siete (takmer 800 bankomatov) na Slovensku a v prípade vkladnej knižky má aj naďalej jeden výber mesačne na pobočke zdarma.

 

V tomto roku sme už zrušili aj poplatok za zmenu zmluvných podmienok  pri spotrebných úveroch (pôvodne 39 eur), vďaka čomu môže človek, ktorý má spotrebný úver a potrebuje napríklad kvôli poklesu príjmov predĺžiť dobu splatnosti a dosiahnuť tak nižšiu splátku, takúto zmenu realizovať úplne zdarma.

 

Samozrejme platí, že sa neustále snažíme zlepšovať kvalitu našich služieb pre klientov. Príkladom sú moderné tablety, ktoré máme vo všetkých pobočkách, ktoré výrazne zvyšujú komfort klientov pri správe ich financií, napríklad keď si chcú zriadiť sporenie či požiadať o spotrebný úver.

 

K zmenám v sadzobníku v ČSOB sa nám vyjadrila hovorkyňa banky Anna Jamborová. Tá informovala, že k danému termínu banka neplánuje zvyšovať poplatky, no upozornila na určité  zmeny, ktoré v sadzobníku nastali. „K danému termínu poplatky nezvyšujeme. Od 1.9 nastáva v ČSOB v rámci sadzobníka poplatkov pre fyzické osoby jedna zmena - zjednodušujeme podmienky získania študentského účtu FUN bez poplatku. Po novom tak už študenti nad 19. rokov nemusia banke každý rok dokladovať návštevu školy,“ uviedla Jamborová.

 

Tatrabanka ešte v priebehu včerajšieho dňa zaviedla poplatok za spracovanie platby kartou za stávkovanie, lotériu a hazardné hry vo výške 2,50 €, poplatok sa uplatňuje pri platbe kartou na POS termináli na platbu nad 50 €.

 

Banky ako UniCredit Bank, Prima Banka, Oberbank AG zvýšili poplatky už začiatkom augusta. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies