Pripravte sa: Polícia si počas dopravno-bezpečnostnej akcie posvieti na vodičov v Liptove

NETKY.SK • 25 August 2014, 17:01 • 2 min
Pripravte sa: Polícia si počas dopravno-bezpečnostnej akcie posvieti na vodičov v Liptove

ŽILINA - Policajti z Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline uskutočnia v utorok 26. augusta v Liptove dopravno-bezpečnostnú akciu v spolupráci s inšpektorátom práce, finančnou správou, cudzineckou políciou a Slovenským Červeným krížom. TASR o tom informoval hovorca KR PZ v Žiline Radko Moravčík.

slovakia

left justify in out

Cieľom akcie je podľa neho pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky na cestách v Žilinskom kraji. "Akcia bude zameraná najmä na kontrolu technického stavu motorových vozidiel, meranie nápravových tlakov a celkovej hmotnosti vozidiel, kontrolu dodržiavania sociálnej legislatívy v doprave, kontrolu povinnej výbavy a kontrolu dodržiavania ustanovených rýchlostí jazdy vozidiel. Ďalej kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi vozidiel, odhaľovanie priestupkov v dynamike cestnej premávky, ktoré sú hlavnými príčinami vážnych dopravných nehôd, zisťovanie trestných činov, pátranie po osobách, odcudzených veciach a motorových vozidlách," uviedol krajský policajný hovorca.
     

"Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách," dodal Moravčík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies