Pripravte sa na skutočne horúci týždeň, teploty sa vyšplhajú naozaj vysoko

NETKY.SK • 1 August 2017, 09:44 • 2 min
Pripravte sa na skutočne horúci týždeň, teploty sa vyšplhajú naozaj vysoko

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal nadnes v popoludňajších hodinách výstrahu druhého stupňa pred vysokými teplotami pre väčšinu územia Slovenska.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom na svojej internetovej stránke. Teploty môžu vystúpiť až na 36 stupňov Celzia. Výstraha druhého stupňa platí pre Bratislavský, Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Nitriansky a Trnavský kraj. "Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danom ročnom období a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," varujú meteorológovia.

 

Pre Prešovský kraj vydali nadnes výstrahu prvého stupňa. V stredu (2.8.) a vo štvrtok (3.8) sa výstraha rozšíri na celé územie Slovenska. Teplota by mala vystúpiť až na 37 stupňov Celzia.

SHMÚ ďalej informuje, že Slovensko čaká mimoriadne až extrémne teplý týždeň. "Vzhľadom na zvýšenú záťaž organizmu preto netreba zabúdať na základné opatrenia - dodržiavať pitný režim a vyhýbať sa priamemu slnku predovšetkým okolo poludnia a krátko popoludní," dodávajú meteorológovia.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies