FOTO Pripravte sa na objavovanie skrytých pokladov Európy, pozrite si horúce cestovateľské tipy, ktoré vám v cestovke neponúknu

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 08:47 • 2 min
FOTO Pripravte sa na objavovanie skrytých pokladov Európy, pozrite si horúce cestovateľské tipy, ktoré vám v cestovke neponúknu

BRATISLAVA – Každý cestovateľ neustále hľadá novú inšpiráciu a nové miesta na objavovanie - či už v domovine alebo v zahraničí. Aby takéto cesty a dovolenky boli skutočne nezabudnuteľné, pozrite si zoznam 44 najlepších európskych skrytých pokladov, avšak málo známe, no cenovo dostupné európske destinácie.

slovakia

left justify in out

Na prvom mieste zoznamu je Astúria, kraj na severe Španielska, a tamojší dych vyrážajúci ženský kláštor Covadonga. Ide o skutočný klenot, ktorý ešte nie je zaplavený turistami a stále ponúka rozumné ceny. V tesnom závese za Astúriou je Malta so svojim stredovekým mestom Zebugg a ako tretia sa umiestnila oblasť Salzkammergut v Rakúsku s nádherným Halštatským jazerom.

 

Pozrite si zoznam 15 najlepších skrytých pokladov Európy, ktoré sa naozaj oplatí vidieť:

 

1. Astúria a kláštor Covadonga, Španielsko

 

img

 

2. Mdina a Zebbug, Malta

 

img

 

3. Región Salzkammergut, Rakúsko

 

img

 

4. Azory, Portugalsko

 

img

 

5. Perast, Čierná Hora

 

img

 

6. Lednicko-Valtický areál, ČR

 

img

 

7. Ostrov Pag, Chorvátsko

 

img

 

8. Ostrov Saaremaa, Estónsko

 

img

 

9. Okolie mesta Volos s horou Pelion, Grécko

 

img

 

10. Veľká planina, Slovinsko

 

img

 

11. Kašubsko, Poľsko

 

img

 

12. Naarden, Holandsko

 

img

 

13. Mys Kolka, Lotyšsko

 

img

 

14. Delta Dunaja, Rumunsko

 

img

 

15. Vysočina v okolí Balatonu, Maďarsko

 

img

 

 

Za Slovensko sa v zozname umiestnil jeden z deviatich národných parkov Slovenský raj. Zoznam najlepších skrytých pokladov na európskom kontinente bol zostavený s použitím dát spoločnosti Mastercard, informácií od miestnych bloggerov zameraných na cestovanie a informácií od odborníkov na cestovný ruch. Jednotlivé destinácie sa hodnotili podľa príťažlivosti, množstva návštevníkov, dostupných spôsobov platenia, nákladov na pobyt a podľa komfortu[1].

 

Prieskum spoločnosti Mastercard ukazuje, že až 7% Slovákov uviedlo ako najčastejšiu destináciu na dovolenku Maďarsko, ďalej Poľsko (3%) a nasledovalo Chorvátsko a Nemecko s 1%. Za odpočinkom a zábavou vyrážajú obyvatelia Európy do zahraničia v priemere 1,5krát do roka, pričom v priebehu dovolenky utratia v priemere 46€. Prieskum tiež ukazuje, že až 48% všetkých nákladov na dovolenku zaplatia Európania ešte pre odcestovaním.

 

„Zistenia spoločnosti Mastercard s ohľadom na miesta, kde ľudia utrácajú, vyústili do jedinečného zoznamu odporúčaní, ktoré turistom umožňujú porovnávať rôzne destinácie podľa ich príťažlivosti, komfortu a nákladnosti,“ uviedol Adam Blake, šéf Medzinárodného strediska pre výskum cestovného ruchu Univerzity v Bournemouth. „Ich údaje v spojení s miestnymi znalosťami turistických destinácií činia z tohto sprievodcu veľmi cenný zdroj informácií, a to aj pre skúsených cestovateľov.“

 

Platobné karty sa stále častejšie stávajú neoddeliteľnou súčasťou výbavy na cesty. Európania sa pri objednávaní pobytu stále viac spoliehajú na platobné karty a v ešte väčšej miere ich využívajú v priebehu samotného cestovania. Podľa zistení spoločnosti Mastercard v roku 2016 až 55% v 12 krajinách využíva svoju platobnú kartu na nákup leteniek, ubytovanie a na ďalšie výdavky ešte pred odchodom a 45% potom aj v priebehu samotnej dovolenky.

 

Vo väčšine prípadov potom respondenti dávali prednosť cestovaniu na kratšie vzdialenosti v domovskej alebo susednej krajine. Na cestách najviac utrácajú ľudia za hotely, nákupy odevov a za reštaurácie, a platobnú kartu najčastejšie používajú v obchodoch v GB, Francúzsku, Španielsku, Taliansku, Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies