Pripravte sa na ďalší mráz: SHMÚ vydal výstrahu 2. stupňa na takmer celom Slovensku

NETKY.SK • 19 Január 2017, 18:28 • 2 min
Pripravte sa na ďalší mráz: SHMÚ vydal výstrahu 2. stupňa na takmer celom Slovensku

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu druhého stupňa na takmer celom území Slovenska od 22.00 do 9.00 h, okrem okresu Košice-mesto a Bratislavského kraja.

slovakia

left justify in out

Meteorológovia o tom informujú na svojej internetovej stránke. Miestami sa podľa nich očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu -20 až -24 stupňov Celzia.

 

img

 

Pre Bratislavský kraj platí už od 20.00 h výstraha prvého stupňa. "Ojedinele sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu -15 až -20 stupňov Celzia. Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz nie je v danom ročnom období a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia," varujú meteorológovia.

 

Predpoveď počasia na piatok:

Jasno až polojasno, v nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Na severe a východe postupne pribúdanie oblačnosti a ojedinele sneženie. Chladno. Nočná teplota -14 až -24, na juhozápade a pri nízkej oblačnosti miestami okolo -11 st. Denná teplota -11 až -6, na severe a pri zmenšenej oblačnosti miestami -6 až -1 st. Bezvetrie alebo slabý premenlivý vietor.

 

img

 

Sobota:

Oblačno až zamračené a hmlisto. Na horách a miestami aj v nižších polohách zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé sneženie. Najnižšia nočná teplota -7 až -13, pri zmenšenej oblačnosti -13 až -18 st. Najvyššia denná teplota -9 až -4, v stredných polohách a miestami pri zmenšenej oblačnosti -3 až +2 st. Bezvetrie alebo slabý vietor.

 

img

 

Nedeľa:

Oblačno až zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto. Na horách a ojedinele aj v nižších polohách zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé sneženie. Najnižšia nočná teplota -5 až -11, pri zmenšenej oblačnosti -12 až -18 st. Najvyššia denná teplota -9 až -4, pri zmenšenej oblačnosti -3 až +2 st. Prevažne slabý, cez deň na západe juhovýchodný 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies