Pripravte sa dopravné obmedzenia! Bajkalskú ulicu začnú opravovať už dnes večer

NETKY.SK • 6 Apríl 2018, 10:48 • 2 min
Pripravte sa dopravné obmedzenia! Bajkalskú ulicu začnú opravovať už dnes večer

BRATISLAVA - V hlavnom meste SR Bratislave dnes večer začnú opravovať cestu na Bajkalskej ulici. Pre agentúru SITA to dnes ráno potvrdila hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer.

slovakia

left justify in out

Bratislavský magistrát však chcel začať s prácami začiatkom marca, ako však vtedy uviedli, robili ešte prípravné práce, čo je vybavovanie všetkých potrebných povolení na začatie prác. Opravu chcú robiť tak, aby to čo najmenej obmedzilo vodičov. Cestári budú pracovať od piatka do nedele, aby v dopravných špičkách mohli autá po ceste prejsť. Oprava by mala trvať viac ako šesť týždňov.

Cestu na tejto ulici chcú opravovať v oboch jazdných pruhoch od Prístavného mosta po križovatku ulice s Trnavskou cestou a počas opráv bude prejazdná. Úplne uzavrieť ju mesto neplánuje. „Je to reakcia mesta na to, že štát bude pripravovať diaľnicu D4 a cestu R7 a začne sa v tomto úseku,“ informoval v polovici februára primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Budeme opravovať obrusnú vrstvu komunikácie, vždy záleží na tom, aká je spodná vrstva zničená,“ dodal riaditeľ Sekcie správy komunikácií, životného prostredia a stavebných činností bratislavského magistrátu Marcel Held. Premávka áut a autobusov bude vo vnútornom jazdnom pruhu.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) na svojej oficiálnej webovej stránke informuje, že pre opravu cesty od pondelka 9. apríla zmenia a obmedzia premávku mestskej hromadnej dopravy (MHD). Od začiatku dennej premávky zastávky Bajkalská v smere na Ružinovskú a Drieňová v smere na Bajkalskú zrušia. Náhradná zastávka Bajkalská bude pred križovatkou s Trnavskou cestou na mieste, kde zastavuje regionálny autobusový dopravca. Záujemcovia nájdu podrobné zmeny premávky MHD v tomto úseku na webovej stránke dopravného podniku.

Od tohto týždňa opravujú aj Dolnozemskú cestu v Petržalke. Všetky jazdné pruhy cesty opravia od kruhového objazdu pri soche holubice po Kutlíkovú ulicu. Práce by podľa primátora mali ukončiť v polovici mája. Aj táto oprava si vyžiada v sobotu 7. apríla a v nedeľu 8. apríla obmedzenie premávky MHD. Týka sa to petržalských autobusových liniek č. 98, N91 a N93. Podrobnejšie zmeny pre cestujúcich uvádza DPB na svojej webovej stránke.

Ďalšími úsekmi, ktoré chce mesto v tomto roku obnoviť, sú aj petržalské cesty na Jiráskovej ulici, vynovená bude aj cesta na Mamateyovej ulici. V Novom Meste to bude Pionierska, Odbojárska i Račianska ulica, v Karlovej Vsi cesty na uliciach Hany Meličkovej a Lamačskej. Vrakuňa bude mať nové cesty na uliciach Hradská a Kazanská. Na opravy chce mesto podľa primátora využiť letné školské prázdniny tak, aby boli cesty hotové v septembri, najneskôr v októbri.

 

Bratislavský magistrát chce spolu investovať šestnásť miliónov eur. Z nich sedem miliónov dá na cesty mesto zo svojho rozpočtu, ďalších deväť miliónov bude z balíka peňazí, ktoré na opravu ciest v hlavnom meste vyčlenila vláda. Tá vlani v decembri schválila pre bratislavské cesty jedenásť miliónov eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona