Pripravovaná snímka o únose syna Michala Kováča nemá byť dobovým dokumentom

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 11:00 • 2 min
Pripravovaná snímka o únose syna Michala Kováča nemá byť dobovým dokumentom

BRATISLAVA - Pripravovaný slovenský film Únos, ktorý vychádza z udalostí okolo únosu syna bývalého prezidenta Slovenskej republiky Michala Kováča, nemá byť dobovým dokumentom. Scenáristka a režisérka Mariana Čengel Solčanská prostredníctvom novinky ponúkne vlastný príbeh o tom, že život jednotlivca musí vždy znamenať viac než svojvôľa štátu a moci.

slovakia

left justify in out

„Nechcela som nakrútiť rekonštrukciu udalostí, ale film, ktorý rozpráva príbeh o zničených životoch," uviedla 38-ročná filmárka, ktorá v minulosti nakrútila snímky ako Legenda o lietajúcom Cypriánovi (2010) či Láska na vlásku (2014).


Snímka bude politický trilerom s temným príbehom, udalosťami, postavami, atmosférou a spôsobom použitia filmového jazyka. „Sme inšpirovaní životom a udalosťami, ktoré zanechali dodnes otvorené rany na slovenskej spoločnosti,“ vyjadrila sa Čengel Solčanská. „Prípad únosu prezidentovho syna je dodnes oficiálne nevyriešený. Ak aj nevyriešený zostane, bude tu už navždy film, ktorý je inšpirovaný týmito udalosťami a hovorí filmovým jazykom o dobe, v ktorej sme žili, o spravodlivosti, ktorá má zaviazané oči a o morálke mocných, ktorí neváhali siahnuť na životy iných, aby si ochránili moc," doplnila.


Tvorcovia v súčasnosti nakrúcajú záverečné scény filmu. Posledná klapka má padnúť v júni. Vo filme sa predstavia Dávid Hartl, Rebeka Poláková, Daniel Heriban, Vladislav Plevčík, Maroš Kramár, Milan Ondrík, Juraj Hrčka, Ingrid Timková či Kristína Farkašová. Premiéra je predbežne naplánovaná na 2. marca 2017.
Informácie pochádzajú od Martina Kasardu z agentúry Žltý slon a z archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona