Prípravné zápasy: Španieli v Paríži s mladými puškami, šlágrom duel Nemecko - Argentína

NETKY.SK • 2 September 2014, 13:04 • 2 min
Prípravné zápasy: Španieli v Paríži s mladými puškami, šlágrom duel Nemecko - Argentína

PARÍŽ - Ťahákmi prípravného bloku tohtotýždňových medzištátnych futbalových zápasov budú súboje Nemecko - Argentína, Francúzsko - Španielsko, Taliansko - Holandsko či Brazília - Kolumbia. V repríze finále MS 2014 v Brazílii sa v Düsseldorfe stretnú nemeckí majstri sveta s "Albicelestes", hrať ale nebude zranený Lionel Messi, na druhej strane domáci tréner Joachim Löw má vo výbere 18 členov "zlatého" kádra zo šampionátu.

slovakia

left justify in out

Slováci sa v generálke na kvalifikačný vstup na Ukrajine (8. septembra) otestujú vo štvrtok s Maltou v Žiline. Zo súperov Slovákov v kvalifikácii tiež vo štvrtok Španieli nastúpia v Paríži proti Francúzom, Ukrajina si v Kyjeve zahrá už v stredu s Moldavskom, keďže jej pre obavy z bezpečnosti v krajine odmietol už skôr potvrdený Paraguaj. Bielorusko, na pôde ktorého v októbri nastúpia Slováci, vo štvrtok v Borisove vyzve Tadžikistan. Macedónsko a Luxembursko hrať v tomto asociačnom termíne nebudú.

 

Na lavičke Argentíny bude už sedieť Gerardo Martino, ktorý po MS nahradil Alejandra Sabellu. Po fiasku na domácom šampionáte povedie 5-násobných majstrov sveta z Brazílie ako tréner Carlos Dunga, ktorý vymenil Luiza Felipe Scolariho. Piatkový zápas v Miami bude pikantnou reprízou štvrťfinále MS (2:1), na ploche sa môžu stretnúť hviezdny Neymar s Juanom Camilom Zunigom, ktorý ho vážne zranil. Ďalším rozmerom súboja bude aj reprezentačný návrat Radamela Falcaa, ktorý MS vynechal pre zranenie. Do tímu "kanárikov" dostal pozvánku aj Robinho, ktorý nahradil na poslednú chvíľu zraneného Hulka.

 

Nových trénerov majú aj výbery Talianska a Holandska, ktoré sa stretnú vo štvrtok v Bari. Domáci lodivod Antonio Conte vynechal z nominácie Maria Balotelliho, trénera "Oranjes" Guusa Hiddinka, ktorý zasadol na lavičku národného tímu už druhýkrát v kariére, zasa trápia mnohé absencie opôr ako Arjen Robben, Klaas Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart či Ron Vlaar.

 

Francúzi si do Paríža na štvrtok pozvali Španielov pod vedením kouča Vicente del Bosqueho. "Trikolóra" potrebuje ako organizátor EURO 2016 s automatickým štartom v príprave čeliť dobrým súperom, "La Furia Roja" chce odčiniť neúspech z Brazílie, kde vypadla ako obhajca už v základnej skupine. Tento zápas bude pútať pozornosť aj Slovákov, keďže úradujúci majstri Európy sú kvalifikačným súperom reprezentačného kouča Jána Kozáka.

 

"Keďže sa nemusíme kvalifikovať na EURO, nebudeme hrať dlho žiadny súťažný zápas. Preto bude dôležité, aby sme využili výhody takýchto prípravných stretnutí. V uplynulých rokoch mali Španieli s nami lepšie výsledky, preto by bolo skvelé, ak by sme hrali dobre a zdolali ich," povedal tréner Francúzov Didier Deschamps. Španieli avizujú prestavbu v kádri, v reprezentácii skončili Xavi, Xabi Alonso aj David Villa, proti Francúzom pre zranenia hrať nebudú ani Victor Valdes, Gerard Pique a Andres Iniesta. Španieli štartujú boj o EURO 2016 domácim zápasom s Macedónskom vo Valencii 8. septembra, del Bosque tak povolal "mladé pušky" ako Dani Carvajal, Mikel San Jose, Marc Bartra, Ander Iturraspe, Isco či Paco Alcacer.

 

V Prahe sa stretne domáci výber Pavla Vrbu s USA, tréner hostí Jürgen Klinsmann povolal päť mladých debutantov. Kórejská republika v domácom zápase s Venezuelou nebude mať na lavičke riadneho kouča, keďže Holanďan Bert van Marwijk napokon tento post neprijal. Na lavičke Japonska zaznamená v súboji proti Uruguaju v Sappore debut Mexičan Javier Aguirre. Juhoameričanom okrem suspendovaného Luisa Suareza bude chýbať aj tréner Oscar Tabarez, ktorý sa musí podrobiť operácii chrbta a zostal doma. Vo Wembley, kde budú hrať v stredu Nóri, sa čaká návšteva iba 35 až 40-tisíc divákov, pretože Anglická futbalová asociácia dala do predaja len vstupenky za nižšie ceny.
      
program prípravných zápasov:
streda 3. septembra:

17.00 Rusko - Azerbajdžan (Chimki)
18.30 Litva - SAE (Matrei/Rak.)
19.00 Ukrajina - Moldavsko (Kyjev)
19.45 Lotyšsko - Arménsko (Riga)
20.00 Dánsko - Turecko (Odense)
20.15 ČR - USA (Praha)
20.45 Írsko - Omán (Dublin)
20.45 Nemecko - Argentína (Düsseldorf)
20.45 Anglicko - Nórsko (Londýn)

 

štvrtok 4. septembra:
17.00 Bosna a Hercegovina - Lichtenštajnsko (Tuzla)
18.00 Bielorusko - Tadžikistan (Borisov)
20.15 Chorvátsko - Cyprus (Pula)
18.20 SLOVENSKO - Malta (Žilina)
19.45 Švédsko - Estónsko (Štokholm)
20.45 Taliansko - Holandsko (Bari)
20.45 Belgicko - Austrália (Liége)
21.00 Francúzsko - Španielsko (Paríž)

 

piatok 5. septembra:
Brazília - Kolumbia (Miami)
Čile - Mexiko (San Francisco)
Japonsko - Uruguaj (Sapporo)
Kórejská rep. - Venezuela (Pučchon)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies