Pripravme špajzu na zimu

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 13:00 • 2 min
Pripravme špajzu na zimu

Marhuľový kompót. Na prípravu marhuľového kompótu potrebujeme zrelé umyté , odkôstkované marhule a nálev.

slovakia

left justify in out

Ten si pripravíme podľa množstva ovocia tak, že na 1 liter vody dáme 450 g kryštálového cukru, rozpustíme na miernom ohni, necháme vychladnúť. Marhule poukladáme do pohárov šupkou smerom nahor, zalejeme nálevom, dobre uzatvoríme. Sterilizujeme asi 10 minút na 80°C.

img

 

Marhuľový lekvár.

Potrebujeme asi 4 kg marhúľ, 1 kg kryštálového cukru, 1 kg želírovacieho cukru, 1 čajovú lyžičku kyseliny citrónovej. Marhule umyjeme, odkôstkujeme, pokrájame na malé kúsky, nasypeme cukor, kyselinu a varíme na miernom ohni asi 1,5 hodiny. Keď sú rozvarené, rozmixujeme ich ponorným mixérom a ešte dovaríme asi 30 minút. Uvarený lekvár nalejeme do pripravených pohárov, uzavrieme, obrátime hore dnom, prikryjeme dekou a necháme vychladnúť.

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies