Príprava našej sexy plavkyne: Z bazéna na bežky do Nórska

NETKY.SK • 9 Január 2017, 10:23 • 2 min
Príprava našej sexy plavkyne: Z bazéna na bežky do  Nórska

BRATISLAVA - Katarína Listopadová je po jesennej súťažnej prestávke už v ponovoročnej tréningovej zaberačke na plaveckú sezónu 2017.

slovakia

left justify in out

"Prvý týždeň roka na bežkách v Nórsku, potom týždeň doma a druhú polovicu januára absolvujem prvé plavecké sústredenie s trénerom Dirkom Langem v Turecku," načrtla svoj najbližší program 23-ročná dvojnásobná olympionička. "Po súťažnej prestávke máme naplánované viaceré preteky, na Slovensku to budú pravdepodobne tie v Banskej Bystrici a Bratislave," doplnila. V marci sa pod Urpínom uskutoční tradičný Banská Bystrica Cup, v metropole SR budú v máji až dva mítingy patriace do kalendára Európskej plaveckej ligy (LEN) aj Medzinárodnej plaveckej federácie (FINA) - Orca Cup a Veľká cena Slovenska.


Listopadová v závere olympijskej sezóny 2016 potrebovala načerpať fyzické aj psychické sily, dala si preto súťažnú prestávku od pretekania sa a vynechala vrchol roka v krátkom bazéne, ktorým bol decembrový svetový šampionát v kanadskom Windsore. "Uvidíme počas nasledujúcej sezóny, aké v nej dosiahnem výsledky. Sama som veľmi zvedavá na tie pocity počas pretekov a náročných tréningov. Predsa len som mala pol roka bez súťaží, hoci párkrát som skočila do bazéna ešte pred vianočnými sviatkami počas majstrovstiev Slovenska v Čilistove, ale to len 'rekreačne'. Teraz mám viac chuti na plávanie a preteky," prezradila Listopadová. Vrcholom sezóny 2017 bude pre všetkých plavcov júlový svetový šampionát v dlhom bazéne v Budapešti.

Dvadsiata druhá pozícia na 100 m znak a až tridsiata priečka na 100 m motýlik na augustových OH 2016 nekorešpondovali s riodejaneirskymi ambíciami Kataríny Listopadovej. Po Londýne 2012 to boli jej druhé hry v kariére a sama si uvedomovala, že atakovať postup do semifinálovej šestnástky bolo tentoraz v jej silách. Potrebovala však plávať na úrovni osobných rekordov, čo sa jej nepodar




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies