Prípady zo stredy sú opäť väčšinou kontakty infikovaných a importy zo zahraničia

NETKY.SK • 27 August 2020, 12:25 • 2 min
Prípady zo stredy sú opäť väčšinou kontakty infikovaných a importy zo zahraničia

BRATISLAVA - Prípady zo stredy sú opäť väčšinou dohľadané kontakty infikovaných z podchytených ohnísk nákazy a importy zo zahraničia.

slovakia

left justify in out

V niektorých prípadoch sa ešte uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie. Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ) o tom informoval na sociálnej sieti. 

 

Aktívne dohľadané kontakty aj sporadické výskyty 

Početnejší výskyt ochorení vo svojej územnej pôsobnosti evidujú za stredu regionálne úrady verejného zdravotníctva so sídlom v Bratislave, Michalovciach, Ilave, Starej Ľubovni, Poprade a Trenčíne a Prešove.

V rámci Bratislavského kraja ide o importy zo zahraničia, aktívne dohľadané kontakty už potvrdených prípadov, aj sporadické výskyty bez epidemiologickej súvislosti. V okrese Michalovce sú nové pozitívne prípady zväčša aktívne dohľadané kontakty ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19.

 

V jednom prípade ide o import zo zahraničia. Nové prípady z okresu Ilava sú rovnako kontakty nakazených. V okrese Trenčín sú nové potvrdené prípady najmä kontakty z monitorovaných ohnísk nákazy, v niektorých prípadoch sa v súčasnosti vykonáva epidemiologické vyšetrovanie.

 

img

 

Ide najmä o importy zo zahraničia
V okrese Stará Ľubovňa epidemiológovia zaznamenali importy zo zahraničia, aj kontakty z podchytených ohnísk nákazy. V jednom prípade sa uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie.

 

V okrese Poprad ide najmä o importy zo zahraničia. Importy zo zahraničia potvrdili aj v okrese Prešov, tiež kontakty z podchytených ohnísk nákazy, v jednom prípade sa ešte uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie.

Ako uviedol ÚVZ SR, epidemiológovia v regiónoch naďalej aktívne vyhľadávajú kontakty pozitívnych osôb, nariaďujú domácu izoláciu, zabezpečujú testovanie na ochorenie COVID-19 a všetky náležité protiepidemické opatrenia.

 

Zároveň vzorky na ochorenie COVID-19 odoberajú aj podozrivým osobám, tým, ktorí sa vracajú z rizikových krajín aj ďalším osobám, ktorým bolo testovanie indikované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies