Prípadmi plastických operácií na falošnej klinike v Bratislave sa zaoberá polícia

NETKY.SK • 22 November 2016, 11:25 • 2 min
Prípadmi plastických operácií na falošnej klinike v Bratislave sa zaoberá polícia

BRATISLAVA – Polícia sa zaoberá prípadom súkromného zariadenia Adelais Clinique, ktoré v Bratislave vykonávalo plastické zákroky, ale napríklad aj operácie kŕčových žíl. Bližšie informácie však polícia neposkytla.

slovakia

left justify in out

„Vecou sa v súčasnosti naďalej zaoberáme, viac informácií v tomto štádiu nie je možné poskytnúť,“ povedala pre TASR bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

 

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) nedávno stopol Adelais Clinique činnosť, pretože nemala potrebné povolenie na vykonávanie plastických operácií, hoci ich robila. Voči klinike začal správne konanie, hrozí jej pokuta približne do 33.000 eur. O sankcii by mal kraj rozhodnúť do budúceho týždňa.

 

BSK odstúpil polícii prípady štyroch nespokojných pacientov. Jednému z nich na klinike operovali kŕčové žily (varixy) v roku 2013. "Neskôr sa mu urobili zdravotné komplikácie, museli ho riešiť v zahraničí a nakoniec mu amputovali nohu," povedal v pondelok (21. 11.) lekár BSK Valerián Potičný. Ďalšie dva prípady sa týkali plastických operácií.

 

Podľa informácií TASR si polícia vyžiadala k prípadom podklady, či však vo veci aspoň začala trestné stíhanie, neuviedla.

Podľa medializovaných informácií mal plastiky na klinike robiť lekár Yassine Ghazi Abou Ghoneim. BSK sa ale domnieva, že zákroky vykonávalo viacero špecialistov.

 

Konateľom a garantom kliniky je lekár Yassine Ghazi

 

img

 

Prípad rieši polícia aj Slovenská lekárska komora. Tá potvrdila, že spomínanému lekárovi nevydávala žiadnu licenciu. Neeviduje tiež, že by mal špecializáciu. Vyplýva to aj z jeho kódu zdravotníckeho pracovníka.

 

Poškodení pacienti kliniky stále môžu kontaktovať kraj, a to osobne, telefonicky či mailom na adrese zdravotnictvo@region-bsk.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona