Prípad vraždy vo Vinosadoch sa neposunul, obžalovaný mal úraz

NETKY.SK • 9 September 2014, 11:20 • 2 min
Prípad vraždy vo Vinosadoch sa neposunul, obžalovaný mal úraz

BRATISLAVA – V kauze brutálnej vraždy dvoch dôchodcov vo Vinosadoch z roku 2010 dnes súd nemohol pojednávať.

slovakia

left justify in out

Jeden z dvojice obžalovaných Lukáš T. mal podľa jeho obhajcu úraz a nemohol prísť.

Advokát Lukáša T. na súde povedal, že klient ho informoval o úraze cez SMS správu v pondelok neskoro večer. „Potvrdenie o práceneschopnosti doručí súdu do dvoch dní,“ dodal. Pojednávanie tak odročili na 23. októbra. „Ak obhajca relevatne nedoloží ospravedlnenie neúčasti, súd zvažuje vydanie príkazu na zatknutie,“ uviedol hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak. Druhého obžalovaného Máriusa M. na dnešné pojednávanie eskortovali z výkonu trestu. 

 

Brutálna vražda dvoch bratov dôchodcov sa stala vo Vinosadoch v Pezinskom okrese koncom marca 2010. Policajti obvinili z vraždy a porušovania domovej slobody vtedy len sedemnásťročného Lukáša T. a o dva roky staršieho Máriusa M. Dvojica podľa žalobcov vnikla 27. marca do rodinného domu na Modranskej ulici, kde zabili 99-ročného muža z USA a jeho 83-ročného brata. Obaja zomreli na následky úderov od tupých podlhovastých predmetov a na následky bodnorezných zranení. Tínedžeri sa pokúsili v dome zabiť aj 80-ročnú dôchodkyňu, manželku mladšieho zo zavraždených. Spôsobili jej päť bodných rán do chrbta a dve bodné rany do hrude. Za tento brutálny čin hrozí staršiemu z dvojice trest 20 až 25 rokov, prípadne doživotie. V prípade mladistvého páchateľa sa trest znižuje na polovicu, kde je maximálna trestná sadzba 15 rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies