Prípad vraždy expolicajta Vladimíra K. súd odročil na október 2016

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 09:23 • 2 min
Prípad vraždy expolicajta Vladimíra K. súd odročil na október 2016

BRATISLAVA – Okresný súd Bratislava I (OS BA I) dnes odročil hlavné pojednávanie v prípade vraždy expolicajta Vladimíra K., ktorá sa odohrala ešte na Vianoce v roku 2009 v bare bratislavskej mestskej časti Vrakuňa, na termín 7. október 2016.

slovakia

left justify in out

Obžalovaný Matej H. totiž doručil súdu potvrdenie o práceneschopnosti. Obhajca obžalovaného navyše navrhol vykonať ďalšie dôkazy. Súd by tak mal na najbližšom pojednávaní vypočúvať znalca.

 

"Predseda senátu konštatuje, že hlavné pojednávanie nie je možné vykonať, nedostavil sa obžalovaný, ktorý je práceneschopný a nedal súdu súhlas na konanie v neprítomnosti," skonštatoval dnes predseda senátu OS BA I.

Expolicajt Vladimír K. prišiel o život 26. decembra 2009 v bare Hugo na toalete.

 

Prvostupňový súd už raz obžalovaného Mateja H. poslal do väzenia na 15 rokov. Obžalovaný sa proti rozsudku odvolal a Krajský súd v Bratislave v auguste 2014 pre pochybenia rozsudok zrušil.

 

Expolicajt Vladimír K. podľa znalcov zomrel na následky ťažkých zranení brucha a srdca. Z vraždy podozrivý Matej H. sa takmer rok vyhýbal výsluchu na polícii. Tvrdil, že o zatykači nevedel a po vražde náhodne odcestoval do zahraničia. Po návrate prišiel s obhajcom na políciu s tým, že bol v Taliansku a o stíhaní nevedel.

 

Podľa medializovaných informácií, s partnerkou Katarínou mal Vladimír K. v čase vraždy trojmesačnú dcérku, ktorú prišiel z Austrálie na Vianoce ukázať rodine. "Keď naša dcérka vyrastie, budem jej rozprávať o násilnej smrti jej otecka, môjho vtedajšieho partnera Vladimíra," povedala Katarína po prvom a zatiaľ jedinom neprávoplatnom rozsudku. "Porozprávam jej aj o tom, aké boli výpovede svedkov, záznam priemyselnej kamery z baru, do ktorého išiel Vladimír dva dni po našom prílete z Austrálie, na Vianoce v roku 2009," dodala.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies