Prípad utýranej Lucky by mali uzavrieť do konca mesiaca

NETKY.SK • 1 Február 2014, 11:41 • 2 min
Prípad utýranej Lucky by mali uzavrieť do konca mesiaca

BRATISLAVA - Vyšetrovanie smrti Lucky Luknárovej, ktorú utýrali a potom mŕtvu tri roky schovávali v bratislavskom byte, by sa malo skončiť tento mesiac.

slovakia

left justify in out

"Ukončenie prípravného konania sa predpokladá koncom mesiaca február 2014," uviedol pre agentúru SITA hovorca Krajskej prokuratúry v Trnave Mojmír Huna. Otčima dievčaťa Juraja H. a matku Alexandru stíhajú za obzvlášť závažný zločin vraždy spáchaný formou spolupáchateľstva. Smrť Lucie najprv posudzovali ako týranie, vlani na jeseň však stíhanie prekvalifikovali. Za vraždu dieťaťa pritom hrozí podľa Trestného zákona až 25-ročné väzenie, prípadne doživotie.

Minulý rok v lete sa Juraj H. priznal, že má na svedomí smrť malej Lucie. S bratislavskou prokuratúrou tak mohol uzavrieť dohodu o vine a treste, čím by sa mu trest znížil. Dohodu však po zásahu generálnej prokuratúry zrušili a prípad momentálne dozoruje prokuratúra v Trnave. 

Matka utýranej Lucky Alexandra H. už jeden trest dostala - za neoprávnené poberanie prídavkov na mŕtvu Luciu jej udelili sedemmesačný trest, ktorý si medzičasom odsedela vo väzbe. 

Luciu Luknárovú pochoval na ružinovskom cintoríne v Bratislave vlani 4. apríla bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák. Päťročnú Luciu podľa vyšetrovateľov na smrť ubil jej otčim v jednom z bytov v bratislavskom Ružinove. Prípad sa dostal na verejnosť v septembri 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies