Prípad úradníčky v kauze Lucky Luknárovej dostal nový sudca

NETKY.SK • 22 Január 2015, 13:43 • 2 min
Prípad úradníčky v kauze Lucky Luknárovej dostal nový sudca

BRATISLAVA - Prípad sociálnej pracovníčky M. H., ktorú stíhajú v kauze utýranej Lucie Luknárovej, dostal na Okresnom súde Bratislava II nový sudca.

slovakia

left justify in out

Prípad pridelili minulý týždeň novému zákonnému sudcovi, keďže doterajšieho sudcu preložili na vyšší súd. "Nový zákonný sudca sa oboznamuje so spisom. V dohľadnom čase po jeho naštudovaní a oboznámení sa s trestnou vecou vytýči termín hlavného pojednávania," uviedol hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

 

Zamestnankyňu Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave II stíhajú pre porušenie povinnosti pri starostlivosti o maloletú Lucku. Dievčatko podľa rozsudku z minulého roka utýrali na smrť otčim Juraj H. a matka Alexandra. Zatiaľ neprávoplatný rozsudok nad manželmi zaznel vlani v októbri, teraz sa očakáva odvolacie konanie na krajskom súde. Sociálna pracovníčka dostala najprv trestným rozkazom koncom októbra 2014 dva roky podmienečne za nedbanlivostný prečin marenia úlohy verejným činiteľom. Žene udelili zároveň zákaz pracovať v pozícii verejného činiteľa na päť rokov. Voči trestnému rozkazu podala odpor, čo znamená, že v prípade sa začne riadne pojednávanie. 

 

Okresný súd Bratislava I vymeral Jurajovi H. trest 17 rokov, Alexandru H. odsúdili na 14 rokov. Dvojicu uznal súd vinnú z týrania dievčatka. Juraj H. dostal navyše 18 mesiacov za neoprávnené užívanie bytu. Prokuratúra žiadala odsúdiť dvojicu za vraždu a udeliť trest aspoň 20 rokov. Podľa súdu to však nebolo možné, keďže sa nepodarilo preukázať úmysel dievča usmrtiť. Lucia Luknárová by mala v súčasnosti desať rokov. Dievča pochoval na ružinovskom cintoríne v Bratislave 4. apríla 2013 bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona