Prípad s Kramným sa zamotáva: Súdny znalec objavil sfalšované dôkazy!

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 11:16 • 2 min
Prípad s Kramným sa zamotáva: Súdny znalec objavil sfalšované dôkazy!

PRAHA - Súdny proces s Petrom Kramným sa začína zamotávať. Súdny znalec prišiel so šokujúcim vyhlásením. Podľa neho vraj správa, ktorá hovorí o zabití elektriny je sfalšovaná. Súdny znalec Radek Matlach spochybnil správu, že Monika a Klárka zomreli po zásahu elektrickým prúdom.

slovakia

left justify in out

Súdni znalci z Ostravy a Českých Budejovic tvrdili, že na koži Moniky K. je videiť jasné vyblednutie, ktoré je charakteristické po zásahu elektrinou. Na snímku, ktorý bol urobený ešte v Egypte pred pitvou tam nič také nie je, povedal pre TV Nova súdny znalec Matlach. Podľa neho je správa jednoznačne sfalšovaná.

 

Smrť elektrickým prúdom vylučujú ďalšie fakty.  Mikroskopický pohľad, ktorý ukazuje rozšírené cievy v mieste kade mal elektrický prúd vojsť ukazuje na roztiahnutie a začervenanie ciev. Ostravskí znalci to prezentovali ako dôkaz na hlavnom pojednávaní. Podľa oodbornej literatúry je ale všetko inak. Zásah elektrikou spôsobí pravý opak. Cievy sa stiahnu a pre nedostatok prúdeniu červených krviniek by malo byť miesto zásahu vyblednuté.

 

img

 

Súdny znalec Matlach uvádza, že neexistujú žiadne dôkazy o zasiahnutí elektrickým prúdom, ani v preparátoch ktoré boli odobraté zo srdcového tkaniva. “Problém je na fotografiách. Po prvé: Tri pruhy ktoré sú viedť na snímke nemôžu byť pri dvoch osôb také podobné. Po druhé: Vyzerá to skôr ako mechanická vada, ktorú spôsobil nôž na krájanie vzorkov. Rozhodne t oneodpovedá deformácii po zásahu elektrickým prúdom”, tvrdí Matlach.

 

img

 

Obhajoba Petra Kramného požiadala na základe týchto informácií experta na grafiku, aby dva snímky porovnal. Ten prišiel k šokujúcemu záveru: “ Ide o jeden obrázok, ktorý je prezentovaný ako nález u dvoch rozdielnych osôb”, povedal Matlach pre TV Nova. Podľa neho je to hrozná manipulácia z dôkazovým materiálom, za ktorú by mal niekto niesť trestnú zodpovednosť.

 

Keď sa ukáže, že znalec Matlach má pravdu, môže to mať zásadný vplyv na celý proces. Podľa právnikov to v krajnom prípade môže viesť aj k oslobodeniu Petra Kramného.

 

S týmito informáciami bude pracovať obhajkyňa Petra Kramného. Blíži sa ďalšia fáza procesu, ktorá prebehne na vrchnom súde v Olomouci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies