AKTUALIZÁCIA: Vypovedal otec Jána Kuciaka. Čo mu povedal syn?

NETKY.SK • 24 Máj 2022, 12:49 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Vypovedal otec Jána Kuciaka. Čo mu povedal syn?

PEZINOK - Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku v utorok pokračoval proces v prípade objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a prípravy vrážd prokurátorov.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 16:48 (24. 5. 2022) 

 

Syn nás v minulosti ubezpečoval, že na Slovensku nemôžu v 21. storočí zavraždiť novinára. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku to uviedol Jozef Kuciak, otec zavraždeného novinára Jána Kuciaka.

 

„Ubezpečoval nás, že sa nemáme čoho báť, že na Slovensku v 21. storočí nikto nemôže zavraždiť novinára,“ podotkol. Reagoval tým na telefonát, ktorý Ján Kuciak absolvoval približne pol roka pred smrťou s obžalovaným Marianom Kočnerom. Ten novinárovi vtedy povedal, že sa mu bude špeciálne venovať.

 

img

 

„Je mi ľúto, že sa do dnešného dňa vyjadruje o mne a Marianovi K. ako o vinných za smrť svojho syna,“ reagovala obžalovaná Alena Zsuzsová. Zároveň vyjadrila ľútosť nad tým, čo sa Jánovi Kuciakovi stalo.

 

Pojednávanie v kauzách objednávky vraždy Jána Kuciaka a prípravy vrážd v utorok popoludní prerušili. Pokračovať bude v stredu od 9:00. Okrem vykonávania listinných dôkazov by mali vypočuť svedka Zoltána Andruskóa. Ten je v kauze Kuciakovej vraždy právoplatne odsúdený.

 

 

Pôvodný článok: 

 

Súd v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej rozhoduje o vine Mariana K. a Aleny Zs. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd (NS) SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia. Miroslav Marček a Tomáš Sz. dostali 25-ročné nepodmienečné tresty odňatia slobody, Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

 

img

 

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb – Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz., Dušan K. a Darko D. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zs. Na aprílovom pojednávaní sa Tomáš Sz. priznal ku všetkým skutkom, ktoré sa mu kladú v tejto kauze za vinu. Naďalej odmieta vypovedať. Poškodení prokurátori nie sú na utorkovom pojednávaní prítomní.

 

img

 

Obžalovaného Mariana K. po novom obhajuje Andrej Šabík. Doterajší obhajca Marek Para má po vzatí do väzby dočasne pozastavený výkon funkcie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies