Prípad krádeže onkologických liekov: Skúmajú zaistené elektronické médiá

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 11:32 • 2 min
Prípad krádeže onkologických liekov: Skúmajú zaistené elektronické médiá

BRATISLAVA - V prípade krádeže onkologických liekov v Národnom onkologickom ústave (NOÚ)v decembri minulého roka zatiaľ nie je možné stanoviť termín ukončenia vyšetrovania, hoci všetci obvinení vyjadrili záujem pristúpiť na dohodu o vine a treste.

slovakia

left justify in out

Orgány činné v trestnom konaní momentálne vykonávajú znalecké skúmanie zaistených elektronických médií. Taktiež čakajú na výsledky kontrol v tejto veci, ktoré vykonávajú NOÚ či Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. TASR informoval námestník bratislavskej krajskej prokurátorky pre trestný úsek Oliver Janíček.

 

„Všetci obvinení vyjadrili záujem o ukončenie trestného stíhania konaním o dohode o vine a treste, ktoré sa ale dosiaľ nezačalo. V súčasnosti je naďalej vykonávané vyšetrovanie,“ povedal Janíček pre TASR.

 

Podľa neho ohľadne manipulácie s liečivami sú vykonávané kontroly samotným NOÚ a Úradom pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. „Ich výsledky bude potrebné vyhodnotiť pre účely trestného konania a to kvôli rozsahu trestného činu - stíhaného skutku, jeho následky, výšku spôsobenej škody a podobne,“ doplnil Janíček.

 

Ukončiť vyšetrovanie tak bude možné až po vyhodnotení výsledkov kontrol, ukončení znaleckých skúmaní a po vykonaní prípadných výsluchov obvinených, resp. poškodeného k novým zisteným skutočnostiam z vyššie uvedených úkonov.

 

Kauza prepukla v decembri 2015. Mali byť do nej zapletení zamestnanci NOÚ a pracovníci farmafiriem. Podľa obvinení "kšeftovali" s liekmi, na čo mali upozorniť ich kolegovia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies