Prípad korupcie starostu Marianky rieši prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry

NETKY.SK • 10 November 2015, 11:08 • 2 min
Prípad korupcie starostu Marianky rieši prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry

BRATISLAVA - Prípad starostu Marianky Radovana J., ktorého polícia obvinila z korupcie, rieši prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP).

slovakia

left justify in out

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry po oboznámení sa s doterajšími výsledkami vyšetrovania rozhodne o ďalšom postupe," informovala dnes TASR Jana Tökölyová - hovorkyňa ÚŠP. Polícia Radovana J. zadržala v pondelok 9. novembra. Napísal Denník N, ktorý kauzu otvoril informáciou, že starosta žiadal od ľudí za vydanie stavebného povolenia dar pre obec. Podľa denníka Radovana J. zadržala Národná kriminálna agentúra, čo potvrdilo komunikačné oddelenie policajného prezídia. Vyšetrovateľ robí potrebné úkony a v zákonnej lehote rozhodne, či podá návrh na vzatie do väzby.

 

Akcia prebehla na obecnom úrade mesiac po tom, ako Denník N v spolupráci s Nadáciou Zastavme korupciu informoval o korupčných praktikách starostu. "Ten od obyvateľov, ktorí sa rozhodli postaviť si v obci dom, vyžadoval dary pre obec, hoci zákon také praktiky nepozná. Bez daru starosta odmietal vydať stavebné povolenie alebo kolaudačné rozhodnutie," informoval denník. Podľa uznesenia, na základe ktorého starostu zadržali, ho polícia oficiálne vyšetruje pre tri skutky. Prvý sa mal stať ešte v roku 2011, keď si mal od stavebníka T. H. vyžiadať za bezproblémové stavebné konanie 1700 eur, stavebník zaplatil 700 eur. Ďalšie dva prípady sa podľa denníka stali v tomto roku. Vo februári si vypýtal rovnako za bezproblémové konanie dar od S. H. Tá úplatok uhradila bankovým prevodom. V septembri žiadal dar 2000 eur za bezproblémové kolaudačné rozhodnutie od stavebníčky M. M., dotyčná dar odmietla zaplatiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona