Prípad exsudcu Igora Š. budú riešiť až budúci rok, svedok sa nedostavil

NETKY.SK • 30 November 2016, 15:25 • 2 min
Prípad exsudcu Igora Š. budú riešiť až budúci rok, svedok sa nedostavil

BANSKÁ BYSTRICA - Pre neprítomnosť korunného svedka nemohol dnes samosudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici nanovo pojednávať prípad bývalého bratislavského sudcu Igora Š.

slovakia

left justify in out

Nové pojednávanie sa uskutoční na základe rozhodnutia Najvyššieho súdu SR, ktorý vyhovel dovolaniu exsudcu. Zrušil rozsudky voči nemu, ktorými bol právoplatne uznaný vinným z podplácania a prikázal ŠTS, aby vec v potrebnom rozsahu znovu prerokoval a rozhodol. Sudca ŠTS dnes konštatoval, že svedkovi sa nepodarilo doručiť predvolanie a nový termín pojednávania stanovil na piatok 13. januára budúceho roku.


Igor Š. bol obvinený z trestného činu brania úplatku. V auguste 2002 požadoval podľa obžaloby 100-tisíc korún (3 319 eur), neskôr sa uspokojil so 70 000 korunami (viac ako 2 320 eur) od vysokoškolského učiteľa za zmiernenie trestu pre jeho syna, ktorého súdil za lúpež. V novembri 2013 bol právoplatne odsúdený. Súd mu vymeral dva roky s podmienečným odkladom na 30 mesiacov, ďalej mu uložili peňažný trest 3 319 eur a tiež päťročný zákaz vykonávať rozhodovaciu činnosť vo verejných funkciách a zamestnaniach. Podľa pôvodného rozsudku súdiť už nemal do konca života.


Podľa verdiktu dovolacieho senátu vedeného Štefanom Harabinom v tomto prípade bol porušený zákon v ustanoveniach Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd v neprospech



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies