Prípad eboly v Senegale je udalosť najvyššieho stupňa dôležitosti

NETKY.SK • 31 August 2014, 14:35 • 2 min
Prípad eboly v Senegale je udalosť najvyššieho stupňa dôležitosti

DAKAR - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dnes vyhlásila, že k prvému potvrdenému prípadu krvácavej horúčky ebola v Senegale pristupuje ako k "mimoriadnej udalosti najvyššieho stupňa dôležitosti", informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

WHO vo svojej dnes zverejnenej správe uvádza, že na senegalskú naliehavú žiadosť o podporu a materiál vrátane prostriedkov osobnej ochrany pre zdravotníckych pracovníkov, bude reagovať v najkratšom možnom čase.
      

Senegal, ktorý je obľúbenou turistickou destináciou, potvrdil svoj prvý prípad nákazy vírusom ebola v piatok. Stal sa tak piatou západoafrickou krajinou postihnutou epidémiou tejto nebezpečnej choroby, na ktorú od začiatku roka zomrelo v tejto oblasti viac ako 1500 ľudí.
      

Postihnutým je v tomto prípade 21-ročný guinejský študent, ktorého 26. augusta hospitalizovali v senegalskej metropole Dakar.
      

Guinejské úrady prestali študenta evidovať, preto 27. augusta upozornili Senegal, že nemenovaný mladík mohol prekročiť guinejsko-senegalské hranice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies