Prípad „cícerová nátierka" opäť otvorený: Testy potvrdil prítomosť baktérie produkujúcu botulotoxín

NETKY.SK • 2 Február 2017, 11:46 • 2 min
Prípad „cícerová nátierka" opäť otvorený: Testy potvrdil prítomosť baktérie produkujúcu botulotoxín

BANSKÁ BYSTRICA – V súvislosti s opätovným otvorením prípadu „cícerová nátierka“ výrobcu Alfa Bio, s.r.o. niektorými slovenskými printovými aj internetovými médiami uviedol Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici podrobné informácie na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

„Tvrdenia, že muž po konzumácii cícerovej nátierky výrobcu Alfa Bio, s.r.o. ochorel na botulizmus, je potvrdenou pravdou," konštatujú na stránke a do detailov rozoberajú celý prípad.

 

„Cícerová nátierka spomínaného výrobcu bola kontaminovaná baktériou Clostridium botulinum, produkujúcou botulotoxín. Preukázali to všetky laboratórne testy vzoriek zvyšného obsahu obalov cícerovej nátierky, ktorú skonzumoval 43-ročný Banskobystričan a správnosť postupu RÚVZ Banská Bystrica a laboratórneho výsledku potvrdili aj odborníci celosvetovo uznávanej inštitúcie - Robert Koch Institut Berlin," dodávajú.

 

Na stránke zverejnili aj odbornú prezentáciu "Alimentárny botulizmus - naše skúsenosti s laboratórnou diagnostikou" s chronológiou vývoja prípadu s nátierkou banskobystrického výrobcu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies