Prípad 555 osôb obvinených zo spolupráce s IS išiel na vojenský súd

NETKY.SK • 7 Máj 2018, 17:45 • 2 min
Prípad 555 osôb obvinených zo spolupráce s IS išiel na vojenský súd

KÁHIRA - Egyptská generálna prokuratúra predložila tamojšiemu vojenskému súdu prípad 555 osôb obvinených z terorizmu a členstva v miestnej odnoži džihádistickej skupiny Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Podľa pondelňajšieho vyhlásenia prokuratúry tieto osoby vytvorili desiatky malých militantných buniek a podnikli 63 útokov namierených na armádu a policajné zložky v nepokojnej severnej oblasti Sinajského polostrova. Z celkového počtu 555 obvinených sa vo väzbe nachádza iba 216.

 

Odkedy armáda zvrhla v roku 2013 islamistického prezidenta Muhammada Mursího, v Egypte zaznamenali stúpajúci počet útokov militantov - najmä na bezpečnostné zložky a kresťanskú menšinu žijúcu v tejto moslimskej krajine.

 

Egyptská vláda spustila vo februári rozsiahlu operáciu zameranú proti islamským militantom na Sinajskom polostrove. Operácia prebieha za účasti pozemných, námorných i vzdušných síl a týka sa oblastí severného a stredného Sinaja, niektorých častí delty Nílu a pásma Západnej púšte pozdĺž hranice s Líbyou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona