Priotrávenie pracovníkov papierní spôsobilo zlyhanie ľudského faktora

NETKY.SK • 25 Október 2014, 15:11 • 2 min
Priotrávenie pracovníkov papierní spôsobilo zlyhanie ľudského faktora

RUŽOMBEROK - Incident, pri ktorom sa 3. októbra priotrávili výparmi sírovodíka dvaja pracovníci počas testovania novovybudovanej technológie v ružomberskom celulózo-papierenskom podniku, zapríčinilo zlyhanie ľudského faktora. TASR to potvrdil prezident spoločnosti Mondi SCP Ružomberok Roman Senecký.

slovakia

left justify in out

„Jeden manipuloval neoprávnene s manuálnym ventilom, ktorým vypustil určitú časť zapáchajúcich látok a vystavil sa ich pôsobeniu. Druhý pracovník sa ho vzápätí pokúsil zachrániť, no tiež nemal na sebe zodpovedajúce ochranné pracovné pomôcky a obdobne skolaboval,“ opísal Senecký na základe zistení nedávny incident.
      

Zároveň vyjadril presvedčenie, že nemohlo dôjsť k ohrozeniu blízkeho okolia. „Odohralo sa to v uzatvorenej budove, ktorej interiér je dômyselne neustále v miernom podtlaku. V momente otvorenia dverí sa vzduch natiahne do kotla, kde je spálený, takže nehrozí akékoľvek ďalšie rozšírenie škodlivých výparov,“ vysvetlil.
      

„Medzi prijatými opatreniami dominuje prísna koordinácia manipulácie s týmito ventilmi iba za predpokladu dôslednej prevencie. Všetkých pracovníkov sme vybavili osobnými alarmami, ktoré upozornia na nebezpečnú koncentráciu týchto látok vo vzduchu. Všetci majú ochranné protiplynové masky,“ dodal prezident Mondi SCP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona