Priority zahraničnej politiky SR na rok 2020 sú schválené

NETKY.SK • 19 Február 2020, 11:49 • 2 min
Priority zahraničnej politiky SR na rok 2020 sú schválené

BRATISLAVA - Cieľom zahraničnej a európskej politiky SR v ďalšom období bude potvrdenie renomé Slovenska ako čitateľného, spoľahlivého a rozhodného člena Európskej únie, NATO, regionálnych zoskupení a medzinárodných organizácií.

slovakia

left justify in out

Čo vyplýva z materiálu? 

Vyplýva to z materiálu Hodnotenie priorít zahraničnej a európskej politiky SR v roku 2019 a ich zameranie na rok 2020, ktorý v rámci dnešného rokovania schválila vláda SR.

 

"Partnerstvá a spojenectvá z nich vyplývajúce tvoria základný rámec a oporu nášho zahraničnopolitického pôsobenia, pričom ich dôležitosť v období globálnej nestability rastie. Budeme podporovať pevnosť transatlantickej väzby a rozvoj dobrých susedských vzťahov v bezprostrednom aj v širšom susedstve SR," uviedlo Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR.

 

img

 

Prehlbovanie zahraničnej a vn. politiky

"Slovensko bude venovať zvýšenú pozornosť aj realizácii prierezových oblastí zahraničnej a európskej politiky, ktoré majú priamy presah na každodenný život občanov, ich blahobyt a bezpečnosť," doplnilo MZVaEZ SR. Dodalo, že v čase, keď sa zahraničná politika čoraz viac prekrýva s vnútornou politikou a v spoločnosti sa prehlbuje hodnotová a názorová fragmentácia, MZVaEZ SR bude v komunikácii s občanmi naďalej obhajovať doterajšie strategické smerovanie Slovenska.

 

img

 

Zhrnutie minulého roku 

Rezort diplomacie zhodnotil aj zahraničnú a európsku politiku SR v roku 2019, ktorá reflektovala výrazne dynamický vývoj v medzinárodných vzťahoch. "V podmienkach, keď sú relativizované pravidlá medzinárodného práva, Slovensko zostáva zodpovedným a dôveryhodným partnerom," uzavrelo MZVaEZ SR.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona