Priority predsedníctva schváli vláda po britskom referende

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 12:07 • 2 min
Priority predsedníctva schváli vláda po britskom referende

BRATISLAVA – Priority slovenského predsedníctva v Rade EÚ bude vláda podľa ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka schvaľovať až po britskom referende o zotrvaní v Európskej únii (EÚ).

slovakia

left justify in out

Ako povedal Lajčák dnes poslancom NR SR, akýkoľvek výsledok britského referenda bude mať vplyv na vývoj v EÚ. Zároveň zdôraznil, že predsedníctvo nie je o obhajobe národných záujmov, ale celej EÚ.


Európska únia dnes čelí podľa ministra mnohým výzvam, ako sú grécka kríza, migračná vlna či teroristické útoky. Slovensko bude počas predsedníctva podporovať projekty na podporu jednotného trhu únie, ale aj riešenia, ktoré zabránia fragmentácii EÚ. „Chceme byť pragmatické predsedníctvo,“ povedal Lajčák s tým, že Slovensko sa preto zameria na oblasti, kde dokáže priniesť výsledok. „Budeme hľadať riešenia, ktoré budú prínosom pre národné štáty i Úniu,“ konštatoval.


Lajčák tiež oznámil, že Slovensko bude počas predsedníctva presadzovať prehlbovanie hospodárskej a menovej únie či fiškálnu integráciu. Počas predsedníctva sa bude SR zaoberať aj legálnou migráciou. Ambíciou bude zatraktívniť pobyt v EÚ vysokokvalifikovaným migrantom, akými sú napríklad zakladatelia start-upov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies