Prioritou Žilinčanov v nadchádzajúcej sezóne atraktívna hra

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 17:01 • 2 min
Prioritou Žilinčanov v nadchádzajúcej sezóne atraktívna hra

ŽILINA - Atraktívny herný prejav, moderný, ofenzívny futbal a budovanie víťaznej mentality tímu, to sú hlavné ciele MŠK Žilina pred štartom nového ročníka Corgoň ligy 2013/2014.

slovakia

left justify in out

Letná príprava "šošonov" bola štandardná, ako počas predchádzajúcich ročníkov. "Začali sme v našich podmienkach s dvojzápasom so Sigmou Olomouc. Potom sme sa presunuli do Rakúska, kde sme absolvovali sústredenie s tromi prípravnými duelmi," povedal na pondelňajšej predsezónnej tlačovej konferencii športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

"Žlto-zelených" vedie od začiatku letnej prípravy nový tréner Adrián Guľa, ktorý avizuje systematickú prácu s tímom a ofenzívny futbal. Kvalitnou previerkou jeho schopností bude dôležitý dvojzápas prvého predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 proti gruzínskemu tímu FC Torpedo Kutaisi. Nový žilinský kouč však verí v budovanie víťaznej mentality tímu. "Možno som to nechcel hovoriť pred novinármi, ale povedal som to chalanom v šatni. Majú v sebe taký potenciál, že možno ani nevedia, akí sú dobrí. Je našou úlohou, aby Žilina zistila, že títo chlapci pracujú každý deň na sto percent," prezradil bývalý kormidelník AS Trenčín Guľa.

Vedenie i členovia realizačného tímu šesťnásobného slovenského šampióna chcú, aby mužstvo hralo moderný, ofenzívny futbal. "Prišli viacerí hráči z našej mládežníckej akadémie, ktorí sa musia oboznámiť s touto koncepciou. Nechceme robiť veľký tlak na výsledky. Aj posledné prípravné zápasy ukázali, že v niektorých pasážach sa hra výrazne zlepšuje. Mužstvo cíti väčšiu zodpovednosť, v tomto chceme pokračovať," povedal v tejto súvislosti športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník.

Novým kapitánom Žilinčanov sa stal stopér Jozef Piaček, vybral ho tréner spolu s hráčmi. "Je to pre mňa veľká výzva. Mal som sa od koho učiť. Verím, že môžem tomuto mužstvu ako kapitán pomôcť, či už na ihrisku alebo mimo neho," povedal nový kapitán MŠK Žilina a atmosféru v kabíne označil za vynikajúcu: "Potvrdili to aj zápasy na sústredení. Tešíme sa na stretnutie v Kutaisi. Je to o zodpovednosti, ale kapitánska páska sama o sebe nič neznamená. Na ihrisku musíme bojovať všetci jedenásti, len tak môžeme dosiahnuť úspech." Podľa slov trénera Adriána Guľu by mali byť Piačekovými hlavnými pomocníkmi najskúsenejší hráči tímu Vladimír Leitner, Viktor Pečovský, Martin Dúbravka a Serge Akakpo.

Žilina odohrala v príprave päť zápasov, v ktorých si pripísala jedno víťazstvo, tri remízy a jednu prehru.

Káder MŠK Žilina v nadchádzajúcej sezóne 2013/2014:
Brankári: Martin Dúbravka, Martin Krnáč, Patrik Le Giang, Dominik Holec
Obrancovia: Vladimír Leitner, Ernest Mabouka, Jozef Piaček, Serge Akakpo, Ricardo Nunes, Andrej Kadlec, Denis Vavro, Martin Slaninka, Ali Ceesay, Martin Králik
Stredopoliari: Michal Škvarka, Jakub Paur, Miroslav Káčer, Babatounde Issiaka Bello, Viktor Pečovský, Róbert Pich, Peter Lupčo, Adam Žilák, Michal Mravec, Milan Škriniar, Roman Gergel
Útočníci: Dávid Guba, Tomáš Majtán, Jaroslav Mihalík, Lukáš Čmelík, René Dedič, Marek Zuziak

Realizačný tím:
Športový manažér: Karol Belaník
Hlavný tréner: Adrián Guľa
Asistenti trénera: Marián Zimen, Štefan Tarkovič
Tréner brankárov: Miroslav Seman
Kondično-rehabilitačný tréner: Milan Ťapay
Lekári: Juraj Popluhár, Jozef Hudcovský, Róbert Adamov
Fyzioterapeut: Tomáš Lintner
Maséri: Peter Vojt, Jozef Hromka
Technicko-organizačný pracovník: Marián Varga



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona