Prioritou Trenčanov napredovať a postaviť nový štadión

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 15:13 • 2 min
Prioritou Trenčanov napredovať a postaviť nový štadión

TRENČÍN - Po najúspešnejšej sezóne v histórii klubu nechcú v AS Trenčín nič podceniť ani pred nadchádzajúcim futbalovým ročníkom.

slovakia

left justify in out

Priority tímu spod Čákovho hradu po druhom mieste v minulej sezóne sú napredovať a vybaviť povolenia na výstavbu nového štadióna, ktorý by mohli začať renovovať na jeseň budúceho roka. "Chceli by sme opäť útočiť na popredné miesta v ligovej súťaži. Atak najvyššej priečky je podmienený výstavbou nového štadióna," povedal na štvrtkovej tlačovej konferencii generálny manažér Trenčanov Róbert Rybníček.

 

Káder vicemajstrovského mužstva neprešiel mnohými zmenami, skôr sa dá hovoriť o posilnení ako o oslabení. Do Trenčína sa vrátil útočník František Kubík, ktorý ukončil zmluvu s gréckym FC Ergotelis a v príprave na sezónu 2014/2015 bol s piatimi gólmi najlepší strelec tímu. Z hosťovania v Ajaxe Amsterdam prišiel späť stredopoliar Stanislav Lobotka. Klub tiež skúša viacerých zahraničných hráčov Emmanuela Edmonda, Rabia Ibrahima a Jamesa Lawrenca. V Trenčíne zostáva aj so 14 gólmi najlepší strelec Corgoň ligy 2013/2014 Tomáš Malec, ktorý podpísal zmluvu na dva roky. Tá predchádzajúca mu mala vypršať koncom tohto roka. Z odchodov treba spomenúť holandského krídelníka Gina van Kessela, ktorý je kmeňovým hráčom Ajaxu Amsterdam, neuspel na skúške v Austrii Viedeň a hľadá si nové pôsobisko. 

 

"Chceli by sme naďalej našim fanúšikom prinášať radosť z futbalu. Teší ma, že sa zvýšila návštevnosť na našich stretnutiach, čo je pre nás zároveň záväzok. So stavom kádra som spokojný, každý post máme zdvojený, ale až samotná zápasová záťaž ukáže, ako na tom skutočne sme. Dôležité bude, aby sme to zvládli aj psychicky," povedal na stretnutí s novinármi tréner Martin Ševela. 

 

AS Trenčín vstúpi do najvyššej slovenskej súťaže v sobotu 12. júla o 17.30 h domácim súbojom proti FC DAC 1904 Dunajská Streda. Trenčania sa predstavia aj v Európskej lige 2014/2015, prvý zápas 2. predkola odohrajú proti srbskej Vojvodine Nový Sad na štadióne v Dubnici nad Váhom vo štvrtok 17. júla o 17.30 h. 


Káder AS Trenčín na súťažný ročník 2014/2015: 
Brankári: Miloš Volešák, Igor Šemrinec, Adrián Chovan 
Obrancovia: Lukáš Skovajsa, Milan Rundič, Daniel Bednárik, Madu Kingsley, Peter Čögley, Ramón Rodríguez da Silva, Peter Kleščík 

Stredopoliari: Damián Bariš, Patrik Mišák, Aldo Omar Baéz, Jakub Holúbek, Karol Mondek, Matúš Opatovský, Matúš Bero, Haris Hajradinovič, Moses Simon, Stanislav Lobotka 
Útočníci: Tomáš Malec, František Kubík, Jairo de Macedo da Silva 

Odchody: 
Roman Sabler    (DAC 1904 Dunajská Streda, ukončenie hosťovania z FC Senec), Mário Tóth (DAC 1904 Dunajská Streda, ukončenie hosťovania z FC Senec), Lukáš Ďuriška, Marek Frimmel, Gabriel Bezák, Martin Jurica, Michal Ranko 

Príchody: 
Stanislav Lobotka (Ajax Amsterdam, návrat z hosťovania), František Kubík (FC Ergotelis, koniec zmluvy), Adrián Chovan (Nové Mesto nad Váhom, návrat z hosťovania), Marek Frimmel (Nové Mesto nad Váhom, návrat z hosťovania), Gabriel Bezák (FC Senec, návrat z hosťovania), Martin Jurica (Nemšová, návrat z hosťovania), Michal Ranko (Nemšová, návrat z hosťovania), Emmanuel Edmond (Nigéria, skúška), Rabiu Ibrahim (FC Kilmarnock, skúška), James Lawrence (RKC Waalwijk, skúška) 

Realizačný tím: 
Hlavný tréner: Ivan Vrabec 
Asistenti trénera: Martin Ševela, Vladimír Cifranič 
Tréner brankárov: Roman Hodál 
Videoanalytik: Branislav Haviernik 
Konzultant: Gideon van der Wee 
Manažér A-tímu: Drahoslav Bočák 
Lekár mužstva: Jozef Takáč 
Maséri: Jozef Liška, Peter Gašperák 
Vedúci mužstva: Jozef Hollý



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies