Prioritou Tokia 2020 bude kyberbezpečnosť: Incident v Pjongčangu sa nesmie zopakovať, tvrdia organizátori

NETKY.SK • 4 September 2018, 10:52 • 2 min
Prioritou Tokia 2020  bude kyberbezpečnosť: Incident v Pjongčangu sa nesmie zopakovať, tvrdia organizátori

TOKIO - Organizátori olympiády v Tokiu 2020 sa chcú poučiť z kyberútoku na tohtoročných zimných hrách v Pjongčangu a prijať opatrenia, aby sa podobné faux pas nezopakovalo.

slovakia

left justify in out

Na ZOH vo februári zaútočili hekeri počas otváracieho ceremoniálu a nakrátko vyradili wifi pripojenie a narušili prenosy aj oficiálny web podujatia. "Čo sa stalo v Pjongčangu bolo bezprecedentné a musíme sa uistiť, aby sa to nikdy nezopakovalo. Už sme začali prijímať adekvátne kroky," povedal podľa insidethegames.biz technologický riaditeľ OH 2020 Juko Takeuči.

Organizátori Tokia sa s narušením bezpečnosti stretli v novembri 2015. Hekeri sa zamerali na oficiálny web a na pár hodín ho vyradili. "Samozrejme, nemôžme zverejniť všetky detaily útoku, ale tento incident nám poskytol veľa informácií a bol pre nás poučením," dodal Takeuči. V súvislosti s kyberbezpečnosťou olympiády prijala opatrenia aj japonská vláda, ktorá zvýšila počet cvičení v boji proti tomuto druhu kriminality.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies