Prioritou Krupiny má tento rok byť obnova škôlky

NETKY.SK • 6 Január 2015, 16:42 • 2 min
Prioritou Krupiny má tento rok byť obnova škôlky

KRUPINA - Hlavnou prioritou krupinskej mestskej samosprávy v tomto roku bude realizáciu projektu Komplexná rekonštrukcia Materskej školy na Malinovského ulici, na ktorú koncom uplynulého roka získali 686.581 eur z fondov Európskej únie. Vo svojom novoročnom príhovore k občanom mesta to uviedol primátor Radoslav Vazan.

slovakia

left justify in out

"V tomto roku však chceme riešiť aj havarijný stav vonkajšej kanalizácie v Základnej škole E. M. Šoltésovej, kde sa nám takisto podarilo získať zdroje, a to z ministerstva školstva vo výške žiadanej sumy 28.000 eur," uviedol ďalej.
      

Z fondov Európskej únie plánujú v Krupine realizovať aj rekonštrukciu národnej kultúrnej pamiatky - Múzea Andreja Sládkoviča a pripravujú projekty na komplexnú obnovu budovy alokovaných tried Materskej školy na Ulici Ivana Krasku, rekonštrukciu budovy Kina Kultúra, vybudovanie cyklotrás prioritne za účelom dopravy do zamestnania, rekonštrukciu tzv. vnútroblokov sídlisk, rekonštrukciu a vybudovanie nových etáp kanalizácie v neodkanalizovaných častiach mesta.
      

Pokračovať by chceli aj v obnove kritických úsekov miestnych komunikácií a chodníkov. "V rozpočte máme vyčlenené finančné prostriedky na obnovu chodníkov na Ulici 29. augusta, ktoré sú v havarijnom stave, rovnako tak aj na miestne komunikácie v zmysle uznesenia mestského zastupiteľstva podľa finančných možností a stavu povrchov vozoviek," doplnil primátor. V pláne je aj rekonštrukcia budovy Domu služieb, na ktorú mesto podalo žiadosť na Environmentálny fond SR. Mesto Krupina bude v tomto roku úzko spolupracovať so Stredoslovenskou vodárenskou spoločnosťou pri realizácii kanalizačného zberača a novej celomestskej čistiarne odpadových vôd v hodnote takmer 5,5 milióna eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies