Prioritou envirorezortu tento rok bude príprava novej environmentálnej stratégie

NETKY.SK • 28 Január 2017, 17:15 • 2 min
Prioritou envirorezortu tento rok bude príprava novej environmentálnej stratégie

BRATISLAVA - Top prioritou envirorezortu na tento rok bude príprava novej environmentálnej stratégie.

slovakia

left justify in out

"Chceme pripraviť novú a modernú stratégiu, aby sa vízia, ako chrániť životné prostredie na Slovensku, nerátala na jedno volebné obdobie," povedal minister László Sólymos (Most-Híd).

 

Chce, aby ochrana životného prostredia dostala jasný smer aj do budúcnosti. "Dali sme si smelý plán, že to tento rok spravíme, skúsime to aj dodržať," skonštatoval Sólymos. Kedy by mohla začať nová stratégia platiť, zatiaľ nevie. Chce však, aby to bolo čo najskôr.

 

"Našou ambíciou je poukázať, že životné prostredie nie je prekážkou hospodárskeho rastu a prosperity, ale práve jeho neoddeliteľnou súčasťou," vysvetlil štátny tajomník rezortu Norbert Kurilla. Priestor pri príprave stratégie majú dostať odborníci aj verejnosť, aby "vyjadrili svoj pohľad, že aká by mala byť vízia modernej environmentálnej politiky".

 

Slovensko by tak po takmer 25 rokoch mohlo dostať novú Stratégiu environmentálnej politiky, tá súčasná totiž platí už od roku 1993. Novú stratégiu chcel predstaviť už Sólymosov predchodca Peter Žiga (Smer-SD), napokon sa tak však nestalo.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies