Prioritou budúceho Trumpovho ministra financií sú daňová a obchodná reforma

NETKY.SK • 30 November 2016, 16:10 • 2 min
Prioritou budúceho Trumpovho ministra financií sú daňová a obchodná reforma

WASHINGTON - Steven Mnuchin, ktorého si za budúceho ministra financií vybral novozvolený americký prezident Donald Trump, sa plánuje zamerať na daňovú reformu a zmeny v obchodných dohodách. Najmä od reformy daňového systému si sľubuje dosiahnutie 3-% až 4-% rastu americkej ekonomiky.

slovakia

left justify in out

Mnuchin a Wilbur Ross, ktorého si Trump vybral na post ministra obchodu, predstavili svoje najbližšie plány, súčasťou ktorých je aj rozsiahla reforma daní. Tú Mnuchin v rozhovore pre CNBC označil za najväčšiu daňovú reformu od dôb Ronalda Reagana.

 

"Sme presvedčení, že znížením firemných daní naštartujeme výrazný rast ekonomiky a s ním aj rast osobných príjmov," povedal Mnuchin. Dôsledky zníženia korporátnych daní by mal vykompenzovať menší počet daňových výnimiek. "Daňový systém je v súčasnosti až príliš komplikovaný," uviedol Mnuchin.

 

Okrem zmien v daňovom systéme bude prioritou budúcich ministrov financií a obchodu aj obchodná reforma. Obaja patria ku kritikom regionálnych obchodných dohôd a obaja, podobne ako Trump, uprednostňujú uzatváranie bilaterálnych dohôd s obchodnými partnermi.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies