Princovu žltú gitaru vydražili za 137 500 dolárov

NETKY.SK • 26 Jún 2016, 10:58 • 2 min
Princovu žltú gitaru vydražili za 137 500 dolárov

USA - V kalifornskom Beverly Hills vydražili v sobotu za 137 500 dolárov (v prepočte približne 124-tisíc eur) žltú gitaru zosnulého amerického hudobníka a speváka Princa.

slovakia

left justify in out

Na aukcii, ktorú usporiadala spoločnosť Heritage Auctions, predali aj prameň vlasov zosnulého anglického speváka Davida Bowieho. Ten vydražili za 18 750 dolárov (takmer 17-tisíc eur).


Gitaru, ktorá bola jedným z obľúbených Princových hudobných nástrojov, vyrobila koncom 80. rokov minulého storočia firma Knut-Koupee Enterprises z Minneapolisu. Prince ju používal pri nahrávaní, na koncertoch aj pri nakrúcaní videoklipov, a to až do roku 1994, keď na nej zlomil krk. Gitaru potom síce opravili, ale Prince ju neskôr používal už iba v nahrávacom štúdiu. Jej novým majiteľom sa stal Jim Irsay, ktorý vlastní tím amerického futbalu Indianapolis Colts. Päťdesiatsedemročný Irsay je známym zberateľom hudobných nástrojov, pričom v jeho zbierke sa už nachádzajú nástroje interpretov ako Bob Dylan, Jon Lennon, Ringo Starr či Jerry Garcia.


Prameň Bowieho vlasov doteraz vlastnila istá Wendy Farrier z waleského mesta Aberystwyth, ktorá si ho nechala po tom, ako spevákovi v roku 1983 odstrihla pár prameňov pre parochňu jeho voskovej figuríny v Múzeu voskových figurín Madame Tussauds v Londýne, kde vtedy pracovala.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies