Princovi fanúšikovia nechcú, aby mu vzdala hold Madonna

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 13:12 • 2 min
Princovi fanúšikovia nechcú, aby mu vzdala hold Madonna

BRATISLAVA - Takmer päťtisíc fanúšikov zosnulého amerického hudobníka Princa podpísalo na webstránke www.change.org petíciu, ktorá vyzýva organizátorov tohtoročných Billboard Music Awards, aby hold spevákovi nevzdala Madonna, ale iný umelec.

slovakia

left justify in out

V petícii sa uvádza, že kráľovná popu by nemala byť jediným a hlavným umelcom, ktorý prejaví úctu Princovi. "Prince je hodný vystúpenia lepšieho umelca," tvrdí organizátorka petície Stacey "Flygirrl" Wilson. Jeho priaznivci v komentároch pod petíciou vyjadrili nesúhlas s rozhodnutím organizátorov ocenení hudobného magazínu Billboard, pričom Madonnu navrhujú nahradiť umelcami ako Chaka Khan, Janelle Monáe, D'Angelo Sheila E. alebo Lenny Kravitz.


Päťdesiatsedemročná Madonna v minulosti spolupracovala s Princom na svojom štvrtom štúdiovom albume Like A Prayer (1989). Rodák z Minnesoty si zahral na gitare v skladbách Like A Prayer, Keep It Together a Act Of Contrition. Spoločne si zaspievali v piesni Love Song.


Madonna, celým menom Madonna Louise Ciccone, patrí k najvplyvnejším hudobníčkam všetkých čias a mnohí ju označujú za kráľovnú popu. Hudobnú kariéru odštartovala začiatkom 80. rokoch v kapelách Breakfast Club a Emmy, no krátko na to sa vydala na sólovú dráhu. V roku 1983 vydala debutový eponymný album, po ktorom nasledovali nahrávky Like A Virgin (1984), True Blue (1986), Like A Prayer (1989), Erotica (1992), Bedtime Stories (1994), Ray Of Light (1998), Music (2000), American Life (2003), Confessions On A Dance Floor (2005), Hard Candy (2008), MDNA (2012) a Rebel Heart (2015).

 

Medzi jej úspešné single patria skladby Like A Virgin, Material Girl, Papa Don't Preach, Like a Prayer, Express Yourself, Vogue, This Used To Be My Playground, Justify My Love, Frozen, Ray Of Light, Don't Tell Me, Music či 4 Minutes (feat. Justin Timberlake a Timbaland). Na konte má sedem cien Grammy a od roku 2008 je členkou Rock'n'rollovej siene slávy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies