Princova bývalá kapela The Revolution ohlásila reunion

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 14:02 • 2 min
Princova bývalá kapela The Revolution ohlásila reunion

LOS ANGELES - Bývalá sprievodná kapela zosnulého amerického speváka a hudobníka Princa, známa pod názvom The Revolution, ohlásila reunion.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli členovia formácie vo videu, ktoré na sociálnej sieti Facebook zverejnil basgitarista Brown Mark, v blízkej dobe plánujú odohrať niekoľko koncertov. "Po troch či štyroch dňoch smútku nad smrťou Princa sme sa rozhodli, že by sme radi odohrali niekoľko koncertov," povedala v zázname gitaristka Wendy Melvoin. Ďalšie detaily však hudobníci neprezradili.


The Revolution založil v roku 1979 Prince. Najznámejšiu zostavu okrem spomínaných Browna Marka a Wendy Melvoin tvorili ešte Bobby Z, Lisa Coleman a Matt 'Doctor' Fink. Prince s kapelou nahral svoje albumy 1999 (1982), Purple Rain (1984), Around the World in A Day (1985) a Parade (1986). Formácia sa rozpadla v roku 1986.


Prince, ktorý je považovaný za jedného z najväčších hudobných novátorov a podľa amerického magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias, skonal 21. apríla vo veku 57 rokov. Príčina jeho úmrtia zatiaľ nie je známa. Jeho pozostatky krátko po pitve spopolnili a následne sa v Paisley Park Studios v Chanhassene v štáte Minnesota uskutočnila posledná rozlúčka, na ktorej sa zúčastnili rodinní príslušníci, priatelia a kolegovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies