Princezná Beatrix: Predškolská výchova rómskych detí je dôležitá

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 15:50 • 2 min
Princezná Beatrix: Predškolská výchova rómskych detí je dôležitá

BRATISLAVA/AMSTERDAM – Ak chce Slovensko uspieť v rómskej problematike, je nesmierne dôležité zamerať sa na predškolskú a školskú výchovu týchto detí.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom stretnutí so slovenským prezidentom Andrejom Kiskom v Prezidentskom paláci to povedala holandská princezná Beatrix. Na Slovensko pricestovala pri príležitosti prevzatia slovenského predsedníctva v Rade EÚ od Holandska.

 

"Diskutovali sme o rómskej problematike, o ktorej bola dobre informovaná. O fantastickej práci neziskových organizácií, ktoré pomáhajú riešiť rómsku problematiku na Slovensku," povedal prezident po stretnutí.

 

Na základe vlastných skúseností s migrantmi v Holandsku, ktorých deti po príchode do tejto krajiny neovládajú jazyk, princezná poukázala na to, že ak chceme uspieť, je nesmierne dôležité zamerať sa na predškolskú a školskú výchovu rómskych detí, informoval Kiska.

 

Hlavnou témou ich diskusie však bola súčasná situácia v EÚ. Podľa prezidentových slov veľa hovorili o stave únie a o tom, aké by malo byť posolstvo po brexite.

 

"Zhodli sme sa, že teraz treba zachovať pokoj, vracať sa k základným hodnotám Európskej únie - prečo vznikla," povedal Kiska.

 

Princezná Beatrix podľa prezidentových slov zdôraznila, že práve členstvo v EÚ pomohlo jej krajine, keď sa v minulosti viackrát ocitla v kríze.

 

"Spoločne sme vyjadrili obrovskú vieru v pevnú a dobrú Európu do budúcna," dodal Kiska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies