Princea trápili bolesti bedra a kolena, ale staral sa o seba

NETKY.SK • 23 Apríl 2016, 15:33 • 2 min
Princea trápili bolesti bedra a kolena, ale staral sa o seba

MINNEAPOLIS - Miestny americký šerif Jim Olson, ktorého zástupcovia prišli po núdzovom telefonáte do komplexu speváka Princea pri meste Minneapolis v štáte Minnesota, informoval, že jeho zástupcovia mali pri sebe liek Narcan, ktorý možno podať človeku trpiacemu predávkovaním drogami či medikamentmi, ale počas zásahu v sídle ho nepoužili. Napísala to dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Princea našli mŕtveho vo štvrtok 21. apríla v jeho sídle Paisley Park na okraji Minneapolisu, v meste Chanhassen. Muzikant mal 57 rokov. Nasledujúci deň bola vykonaná pitva, ale príčina hudobníkovej smrti nebola zverejnená, dokonca ani predbežné výsledky pitvy. Úrady sa tiež odmietli vyjadriť k správam, že Princea necelý týždeň pred smrťou liečili na predávkovanie liekmi proti bolesti.


Olson - šerif okresu Carver, kde sa nachádza Chanhassen - uviedol, že jeho zástupcovia preventívne nosia so sebou liek Narcan posledné dva roky. Zákonodarcovia štátu Minnesota totiž poskytli policajným zborom právo nosiť tento liek, keďže príslušníci polície sú často prvými osobami zasahujúcimi na mieste činu či udalosti.
Úrady dodali, že posádky záchranných služieb našli Princea po príchode do jeho komplexu bez známok života. Nereagoval na kardiopulmonálnu resuscitáciu, a tak ho čoskoro po príchode vyhlásili za mŕtveho.
Šerif Olson ďalej povedal, že Princea videli naposledy živého večer pred tým, ako ho posádky záchranných služieb našli.


Olson spresnil, že známa osoba doviezla autom speváka pred jeho sídlo v stredu okolo 20.00 h miestneho času. Princea našli na druhý deň dopoludnia bez známok života vo výťahu na prízemí jeho domu, keď sa členovia jeho personálu nemohli s 57-ročným muzikantom skontaktovať.


Olson dodal, že Prince bol "veľmi uzavretý človek" a nepokladá za neobvyklé, že spevák bol v rozsiahlom sídle sám. Šerif odmietol povedať, kto ako prvý zatelefonoval na záchrannú linku 911, a vysvetlil, že táto informácia je dôverná.


Šerif však prisľúbil úplné a dôkladné vyšetrenie smrti. Vyhlásil: "Toto je významná medzinárodná a národná udalosť a môžem vám povedať, že nenecháme kameň na kameni. Uisťujem vás, že verejnosť sa dozvie, čo sa stalo."


Úrady štátu Minnesota odmietli diskutovať o tom, či sa v Princeovom dome po jeho smrti našli nejaké lieky na predpis.


Princeova bývalá bubeníčka a chránenkyňa Sheila E. povedala v piatok pre agentúru AP, že speváka trápili tie isté fyzické ťažkosti, ako mnoho iných hudobníkov.


Sheila E. uviedla, že Prince mal problémy s bedrom a kolenom, čo spôsobili roky skákania po schodoch a reproduktoroch na koncertných pódiách - v obuvi s vysokými podpätkami. Sheila E. dodala, že to robil, lebo to miloval.


Podľa jej slov sa však inak Prince "o seba naozaj staral", vrátane zdravého stravovania. Sheila E. spomenula, že sa snažila napodobniť to, čo pre udržanie dobrej kondície robil on.


Pitvu zosnulého ukončili v piatok, ale úrad súdneho lekára uviedol, že výsledky neoznámi ešte niekoľko dní či dokonca týždňov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies