Princa Williama s manželkou a synom čaká bohatý program

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 17:12 • 2 min
Princa Williama s manželkou a synom čaká bohatý program

WELLINGTON - Britský princ William, jeho manželka Kate a osemmesačný synček George si po 30-hodinovom lete na Nový Zéland chceli oddýchnuť a zvyknúť na časový posun, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Hostia z Veľkej Británie majú naplánovaný bohatý, takmer dvojtýždňový program. Z Wellingtonu ešte v pondelok večer odcestovali na neznáme miesto, aby po prílete mali priestor na oddych. Médiá špekulujú, že by mohlo ísť o luxusnú rezidenciu vo vinárskej oblasti Wairarapa.
     

Veľký záujem vzbudila vo Wellingtone pripravovaná detská oslava organizácie Plunket Society, ktorá sa na Novom Zélande venuje potrebám a zdraviu detí.
     

Kate (32) a William (31) sa tam v stredu stretnú s desiatimi rodičovskými pármi, ktoré majú deti v rovnakom veku. Priaznivci britskej kráľovskej rodiny dúfajú, že pre Georgea to bude veľké vystúpenie na prvej zahraničnej ceste. Darčekom pre neho bude modrý medvedík.
     

Okrem toho dostane malý princ v budúcnosti každoročne detské knihy novozélandských autorov s osobným venovaním. Na začiatok to bude aj knižka o dobrodružstvách veľkého slimáka, ktorý sa vyskytuje len na Novom Zélande.
     

Kráľovská návšteva vyvolala na Novom Zélande i politickú kontroverziu. Opozícia vyčítala premiérovi Johnovi Keyovi, že to pred septembrovými parlamentnými voľbami zvýhodňuje jeho konzervatívcov.
     

Princ William s rodinou pobudne na Novom Zélande do 16. apríla. Potom navštívia Austráliu, kde je pre Georgea pripravená návšteva zoo v Sydney, kde po ňom pomenovali ohradu pre bandikuty králikovité, čo je druh austrálskeho vačkovca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies