Princa Philipa po výmene bedrového kĺbu prepustili z nemocnice

NETKY.SK • 13 Apríl 2018, 16:00 • 2 min
Princa Philipa po výmene bedrového kĺbu prepustili z nemocnice

LONDÝN - Britského princa Philipa v piatok prepustili z nemocnice, kde absolvoval úspešnú výmenu bedrového kĺbu.

slovakia

left justify in out

Vojvoda z Edinburghu a manžel britskej kráľovej Alžbety II. bude pokračovať v rehabilitácii na Windsorskom zámku. Predpokladá sa, že niekoľko týždňov bude potrebovať barly.

 

Buckinghamský palác vo vyhlásení uviedol, že "jeho kráľovská výsosť ďakuje za blahopriania, ktoré dostal".

 

Philipa (96) hospitalizovali na plánovaný zákrok 3. apríla, samotná operácia sa uskutočnila nasledujúci deň. Vo štvrtok ho navštívila jeho dcéra, princezná Anna, podľa ktorej je Philip v dobrom stave.

 

Princa operovali v súkromnej Nemocnici kráľa Eduarda VII. v centre Londýna. Philipa v uplynulých týždňoch trápili bolesti bedier a musel vynechať viaceré rodinné podujatia vrátane tradičnej veľkonočnej omše. Vojvoda sa vzdal oficiálnych kráľovských povinností minulý rok. Jeho posledným samostatným oficiálnym vystúpením na verejnosti bola prehliadka námornej pechoty pred Buckinghamským palácom začiatkom augusta.

 

Kráľovskú rodinu čakajú onedlho dve význačné udalosti - svadba princa Harryho s americkou herečkou Meghan Markleovou v máji a narodenie tretieho potomka princa Williama a Catherine, vojvodkyne z Cambridgea tento mesiac.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies