Princa Louisa pokrstia 9. júla v kráľovskej kaplnke

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 16:19 • 2 min
Princa Louisa pokrstia 9. júla v kráľovskej kaplnke

LONDÝN - Britského princa Louisa pokrstí počas súkromného obradu v kráľovskej kaplnke londýnskeho paláca St James's Palace 9. júla cantenburský arcibiskup Justin Welby. Oznámil to v stredu Kensingtonský palác.

slovakia

left justify in out

Tretí potomok princa Williama a vojvodkyne Catherine sa narodil 23. apríla a je piatym v nástupníckej línii na trón. Louis bude pri svojom krste zavinutý do tradičného čipkovaného a saténového rúcha krémovej farby, ktoré bolo použité aj pri krstoch jeho dvoch starších súrodencov - princa Georgea a princeznej Charlotte. Ide o repliku krstového oblečenia vyrobeného v roku 1841 pre najstaršiu dcéru kráľovnej Viktórie, dopĺňa agentúra AP.

 

Tretie dieťa Williama (35) a Catherine (36) je šiestym pravnúčaťom kráľovnej Alžbety II. Svoje druhé dieťa porodila v pondelok i vnučka kráľovnej Zara Tindallová. Jeho meno kráľovská rodina zatiaľ nezverejnila. Druhé dieťa Zary Tindallovej a jej manžela Mikea Tindalla je v poradí 19. v následníctve na trón.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies