Princ William začal pracovať ako pilot leteckej záchrannej služby

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 13:56 • 2 min
Princ William začal pracovať ako pilot leteckej záchrannej služby

LONDÝN - Britský princ William sa dnes ujal svojho nového zamestnania ako pilot vrtuľníka leteckej záchrannej služby v spoločnosti East Anglian Air Ambulance s domovským letiskom v meste Cambridge.

slovakia

left justify in out

Pilotovať bude vrtuľník typu Eurocopter EC145, informovala agentúra AP. Williama, druhého v následníckej línii na britský trón, čaká 9,5-hodinová služba v štvordňových intervaloch, po ktorej bude nasledovať rovnako dlhý čas voľna. Neminú ho ani nočné služby či práca na zmeny. Aristokrat bude zasahovať pri dopravných nehodách i akútnych zlyhaniach zdravia.

 

Svoj plat, ktorého výšku nezverejnili, princ venuje na charitu. Očakáva sa, že v budúcnosti bude musieť svoje pracovné povinnosti podriadiť vo väčšej miere reprezentatívnym kráľovským aktivitám. William už predtým pôsobil ako prieskumno-záchranný pilot v službách Kráľovského letectva (RAF).

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies